Održana godišnja skupština PD ‘Kalnik’ – novi predsjednik Dario Banić

U planinarskom domu na Kalniku, u prisustvu velikog broja članstva (i gostiju iz Hrvatskog planinarskog društva iz Viteza) u subotu je održana Godišnja skupština Planinarskog društva Kalnik. Planinarsko društvo Kalnik s 285 registriranih članova, jedna je od najstarijih (osnovana 1924. godine) i najbrojnija udruga u gradu. Članstvo čine svi uzrasti ljubitelja prirode od najmlađih do onih koji, bez obzira na životnu dob, vikend žele provesti u prirodi. Članovi društva, osim Križevčana su i planinari iz Vrbovca, Bjelovara, Koprivnice. Društvo je ustrojeno na principu sekcija: gospodarska, kulturno zabavna, izletnička, visokogorska i markacijska sekcija.

U osvrtu na aktivnosti u protekloj godini posebno treba naglasiti da su križevački planinari tijekom 2017. bili na Kilimandžaru, u Nepalu, Alpama, a “dislociran” ing Zdravko Širola (živi u Njemačkoj) ali jedan od najstarijih i najaktivnijih članova, pohodio je vrhove Južne Amerike. PD Kalnik je društvo koje svojim članovima nudi i daje organizacijsku potporu u skladu s ambicijama i mogućnostima svog članstva, pa su tako tokom prošle godine, osim svjetskih destinacija organizirani izleti, od onih bližih na Kalnik, Ivanščicu,Samoborsko gorje,u dolinu Cetine i izleta u nacionalni park na Mljet.

Na skupštini je dana razrješnica starom rukovodstvu na čelu s predsjednikom Zdravkom Petrincem koji je na čelu društva bio šest godina i izabran novi Upravni odbor. Za novog predsjednika društva jednoglasno je izabran doktor veterine Dario Banić, a za zamjenice gospođe Štefica Wolf i Maja Koretić Zegnal. Tajnik društva ostao je doktor znanosti Ivan Peklić.

PD “Kalnik” djeluje u društvenim prostorijama na Nemčićevom trgu, a u klub možete svratiti, informirati se ili uz skromnu godišnju članarinu (odrasli 60 kn; penzioneri i studenti 30 kn) učlaniti svaki utorak od 18-20 sati, gdje će vas dočekati i informirati o djelovanju i planovima za 2018. godinu netko od starih članova društva.

Svijet je velik i lijep, staza je bezbroj, toliko da ih ni legendarni Štef Jambrek ne dospije označiti. Uz samo malo entuzijazma i vi možete postati svjetski putnici. U šarolikom, interesantnom društvu, uvijek ćete pronaći nekoga sebi sličnog, uz čije korake i planinarski štap i ono nepoznato postaje blisko i poznato. Planinari PD “Kalnik” vas čekaju. Za krenuti na put, u prirodu, u planine, samo je prvi korak težak. Sve poslije toga je zadovoljstvo i – zdravlje, poručuju vam križevački planinari.

Vezano
2 komentara
  1. kaja piše:

    Baš lijepo!
    Čestitka novom vodstvu, a i Društvu na dugovječnosti, mnogobrojnom članstvu i zgusnutim aktivnostima.
    I, neka vas i dalje: zdravlje i noge dobro služe!

  2. maja piše:

    Hval Pero na lijepom članku, no ne zaboravimo da smo u planinama svi isti, odnosno svi svoje titule ostavimo kod kuće. Gđa Štefica Wolf kao i gđa Maja Zegnal Koretić imaju svoje titule koje su ostavile kod kuće i došle kao planinarke na Skupštinu.

Komentari su zatvoreni.