Županija dodijelila 20 studentskih stipendija

U prostorijama Županijske uprave u ponedjeljak, 27. studenoga župan Darko Koren potpisao je ugovore za stipendiranje studenata s područja Koprivničko-križevačke županije za akademsku godinu 2017./2018. Ove akademske godine stipendije u visini od 700 kuna mjesečno dodijeljene su 20 najuspješnijih studenata s područja Županije, prema kriterijima deficitarnosti struke, ostvarenog prava na stipendiju u prethodnoj akademskoj godini, ostvarenog uspjeha u prethodnoj školskoj/akademskoj godini, godine studija, ostvarenih nagrada, socijalnog statusa, posebnih propisa i uključenosti u volontiranje.

Važno je spomenuti i kako korisnik stipendije koji redovno upiše višu godinu studija kao redovan student, oslobađa se u potpunosti od obveze vraćanja primljenog iznosa stipendije, ukoliko do 31. siječnja naredne godine o tome dostavi dokaz Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine. Župan je naglasio kako se, nakon desetak godina kreditiranja studenata, željelo krenuti s „novim modelom financijske podrške u obliku stipendija, koji je optimalniji i manje organizacijski manje zahtjevan, a provode ga i brojne jedinice lokalne samouprave“.

„Dodjelom ovih dvadeset stipendija željeli smo poslati poruku kako nam je stalo do obrazovanja, a posebno do obrazovanja mladih koji će biti nositelji društvenog, gospodarskog i svakog drugog napretka i razvoja na ovim prostorima. Također smo željeli poruku o nužnosti promjena u sustavu obrazovanja, u smislu poticanja upisivanja deficitarnih zanimanja koja su tražena na tržištu rada, što je bio i jedan od ključnih kriterija za dodjelu stipendija. Ova simbolična gesta pokazuje naše opredjeljenje obrazovanju kao prioritetu ulaganja i vjerujem kako će studentima olakšati život i pomoći im na putu koji je pred njima.“, dodao je župan, poželjevši studentima mnogo uspjeha u školovanju.

Studenti su županu predstavili svoje studije i planove za zapošljavanje te zahvalili Županiji na kontinuiranoj podršci, koja ih motivira za daljnje učenje i uspjehe. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te viši stručni suradnik za znanost Ivan Koren.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.