Ultimate magazine theme for WordPress.

Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1182

Prof. Tvrtko Jakovina na svom prvom predavanju u Križevcima, 30. ožujka 2012. (foto R.Matić)
0
Prof. Tvrtko Jakovina na svom prvom predavanju u Križevcima, 30. ožujka 2012. (foto R.Matić)

Na početku emisije nastavljamo slušati tonsku snimku tribine Stoljeće od Crvenog oktobra prof. dr. sc. Tvrtka Jakovine koja je održana u Klubu kulture 30. ožujka ove godine u okviru Culture Shock festivala a povodom stote obljetnice Oktobarske revolucije.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su priručnik o psećem ponašanju i komunikaciji, Utvrda Antoinea de Saint Exuperyja i roman Modro Rose Regas. Najavljujemo predstavljanje knjige Pere Pernjaka u Gradskoj knjižnici odmah poslije ove emisije.

U Vijestima Krugova saznajemo da Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu “časti” svoje posjetitelje, govorimo o aukciji ostavštine Claudea Moneta, o otvorenju izložbe Tesla – mind from the future, te o konferenciji europskog konzorcija za fuziju u Dubrovniku. Najavljujemo godišnji koncert HPD Kalnik.

Na današnji datum rođeni su Friedrich Engels, Nikola Mašić, Stefan Zweig i Alberto Moravia, počela je Teheranska konferencija, Ferdinand Magellan uplovio u ocean kojem će dati ime Tihi ocean, Ernest Hemingway proglašen je Nobelovcem, umrli su Emilij Laszowski, Enrico Fermi, Gian Lorenzo Bernini, Gustav Fechner, James Naismith i Mark Tajmanov,

U Svemirskom kutku govorimo o nekim prošlim događajima s područja astronomije i astronautike na datum ove emisije, o pripremama za lansiranje svemirskog teleskopa James Webb, o otkriću dalekog superjata galaksija, najavljujemo Svemirski vikend u Koprivnici i predavanje o postanku i razvoju svemira u Križevcima, informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

Zanimljivosti traže pozitivne učinke kave na zdravlje, a emisija završava mislima Williama Blakea rođenog na datum ove emisije.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Aleksandra Borodina, Jean-Baptista Lullyja i Ludwiga van Beethovena, te grupa Idoli i Lačni Franz.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1182 emitira se u utorak, 28. studenoga od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 2. prosinca od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Možda vam se svidi

Komentiraj

Budi prvi komentator! (nakon upisa komentara provjerite email i slijedite upute)

Obavijesti me o
avatar
3000