Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1182

Prof. Tvrtko Jakovina na svom prvom predavanju u Križevcima, 30. ožujka 2012. (foto R.Matić)
Prof. Tvrtko Jakovina na svom prvom predavanju u Križevcima, 30. ožujka 2012. (foto R.Matić)

Na početku emisije nastavljamo slušati tonsku snimku tribine Stoljeće od Crvenog oktobra prof. dr. sc. Tvrtka Jakovine koja je održana u Klubu kulture 30. ožujka ove godine u okviru Culture Shock festivala a povodom stote obljetnice Oktobarske revolucije.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su priručnik o psećem ponašanju i komunikaciji, Utvrda Antoinea de Saint Exuperyja i roman Modro Rose Regas. Najavljujemo predstavljanje knjige Pere Pernjaka u Gradskoj knjižnici odmah poslije ove emisije.

U Vijestima Krugova saznajemo da Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu “časti” svoje posjetitelje, govorimo o aukciji ostavštine Claudea Moneta, o otvorenju izložbe Tesla – mind from the future, te o konferenciji europskog konzorcija za fuziju u Dubrovniku. Najavljujemo godišnji koncert HPD Kalnik.

Na današnji datum rođeni su Friedrich Engels, Nikola Mašić, Stefan Zweig i Alberto Moravia, počela je Teheranska konferencija, Ferdinand Magellan uplovio u ocean kojem će dati ime Tihi ocean, Ernest Hemingway proglašen je Nobelovcem, umrli su Emilij Laszowski, Enrico Fermi, Gian Lorenzo Bernini, Gustav Fechner, James Naismith i Mark Tajmanov,

U Svemirskom kutku govorimo o nekim prošlim događajima s područja astronomije i astronautike na datum ove emisije, o pripremama za lansiranje svemirskog teleskopa James Webb, o otkriću dalekog superjata galaksija, najavljujemo Svemirski vikend u Koprivnici i predavanje o postanku i razvoju svemira u Križevcima, informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

Zanimljivosti traže pozitivne učinke kave na zdravlje, a emisija završava mislima Williama Blakea rođenog na datum ove emisije.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Aleksandra Borodina, Jean-Baptista Lullyja i Ludwiga van Beethovena, te grupa Idoli i Lačni Franz.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1182 emitira se u utorak, 28. studenoga od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 2. prosinca od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vezano

Komentari su zatvoreni.