Inicijativa za vraćanje križevačkog ureda Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Na prijedlog Grada Križevaca pokrenuta je inicijativa za vraćanje Ureda Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Križevce, a koju su potpisali i župan Darko Koren, načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović, načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer, načelnik Općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak i načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak.

Naime, već je ranije utvrđeno kako je preseljenje Ureda iz Križevaca u Koprivnicu prouzročilo probleme našim poljoprivrednicima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji prosječno dva puta godišnje moraju ići u Agenciju u Koprivnicu, a čine preko 50 posto stanovništva.

Kada se k tome dodaju putni troškovi za službenike s područja Grada Križevaca koji svakodnevno putuju u Koprivnicu i nazad, a njihovu putni troškovi plaćaju se iz državnog proračuna, postavlja se pitanje zašto se rade toliko nepotrebni troškovi građanima, a i državnom proračunu kada Ured može zadovoljiti potrebe svih korisnika ukoliko bude u Križevcima.

Grad Križevci spremni su osigurati i prostor te uvjete za rad Ureda Agencije u Križevcima, a od Agencije očekuju razumijevanje za ovu problematiku.

Vezano

Komentari su zatvoreni.