Sankcioniran mladi vozač s 0.57 promila alkohola

Tijekom vikenda, od 3. do 6. studenog, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća, od kojih prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom skrivio je mladi vozač. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometne nesreće bile su vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, nepropisno kretanje kolnikom, oduzimanje prednosti prolaska i vožnja neprilagođenom brzinom.

Utvrđeno je 138 prometnih prekršaja, od čega 20 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 33 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom. U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su dva vozača, dok su dva bila uhićena.

Radi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcioniran je mladi 21-godišnji vozač koji je u petak, 3. studenog, u 23.30 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Križevcima upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,57 promila. Najveća koncentracija alkohola u nadzoru prometa utvrđena je u nedjelju, 5. studenog, u 18.13 sati u Ulici Đure Sudete u Virju, kada je 45-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,13 promila.

Najveća brzina kretanja vozila u nadzoru prometa utvrđena je u ponedjeljak, 6. studenog, u 1.29 sati u Koprivničkoj ulici u Glogovcu, kada je 23-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 132 kilometara na sat, na mjestu gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.