Od petka do nedjelje 7. Večeri udaraljkaša u Križevcima

Tri večeri vikenda, od 27. do 29. listopada 2017. u Koncertnoj dvorani Glazbene škole s početkom u 19 sati održat će se 7. Večeri udaraljkaša u Križevcima, u organizaciji Glazbene škole Alberta Štrige i udruge P.O.I.N.T. Pokrovitelji ovogodišnjih Večeri udaraljkaša su Grad Križevci i Koprivničko-križevačka županija. Ovogodišnji udaraljkaški festival otvorit će najmlađi učenici udaraljki iz Rijeke pod vodstvom profesorice Anite Primorac i domaće udaraljkaške snage u klasi Maje Lončar i Josipa Konfica.

U subotu, 28. listopada publici će se predstaviti profesori udaraljki Srđan Palačković i Ivan Marjanović koji čine udaraljkaški duo pod nazivom Beogradski perkusionisti, a student udaraljki na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu Štefan Đurković sa svojim kolegama iz Španolske i Italije, Luisom Camacho Montealegre i Francescom Mazzolenijem, u nedjelju, 29. listopada zatvaraju ovogodišnje udaraljkaške večeri.

Večeri udaraljkaša u Križevcima (VUK) nastale su 2011. s ciljem promoviranja hrvatske i strane udaraljkaške scene. Osim eminentnih solista udaraljkaša u Hrvatskoj i šire, koncertima se predstavljaju i udaraljkaški ansambli i sastavi, mladi talentirani studenti na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu te učenici srednjih i osnovnih škola iz cijele Hrvatske izvodeći klasični i popularan udaraljkaški repetoar.

Na Večerima udaraljkaša do sada smo imali priliku slušati Josipa Konfica, Špelu Mastnak, Kaju Farszky, Filipa Merčepa, Francesca Mazzolenia, Luisa Camacho Montealegrea, Gregora Hrovata, Šimuna Matišića, Stanislava Muškinju, Marka Mihajlovića, Igora Lešnika i udaraljkaški ansambl biNg bang, ansambl SUDAR te mlade udaraljkaše iz glazbenih škola u Karlovcu, Bjelovaru, Labinu, Varaždinu, Samoboru, Murskoj Soboti i Križevcima.

https://www.facebook.com/events/404828639932144/

Vezano

Komentari su zatvoreni.