Srednja škola ‘Ivan Seljanec’ bila domaćin Stručnog skupa iz područja graditeljstva

Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci bila je domaćin Stručnog skupa područja graditeljstva koji je održan u petak, 20. listopada 2017. godine u restoranu „Vojarna“. Preko 70 sudionika na početku je pozdravila ravnateljica škole Gordana Juran Ratković nakon čega je okupljenima dobrodošlicu poželio gradonačelnik Mario Rajn naglasivši kako lokalna samouprava treba biti podrška strukovnom obrazovanju.

S time se složio i zamjenik gradonačelnika Ratimir Ljubić koji je dodao kako treba poticati upis u građevinska, ali i ostala strukovna zanimanja. Zadovoljstvo što se jedan ovakav skup održava u Križevcima nakon što je prošle godine održano i državno natjecanje u graditeljstvu istaknula je savjetnica u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Gordana Paškvan Budiselić dodavši kako je raduje da Srednja škola „Ivan Seljanec“ ima podršku i Grada i Županije.

Nakon početnih pozdrava, uslijedio je Okrugli stol „Modernizacija graditeljskih zanimanja“ u kojem su sudjelovali predstavnici tvrtke Radnik d.d., građevinskih obrtnika, HOK-a, HGK-a te predstavnici strukovnog obrazovanja i sektorskog vijeća. U nastavku ovog dvodnevnog skupa održat će se brojna predavanja u cilju razmjene iskustva i unaprjeđenja stavova nastavnika o potrebama građevinske operative i nužnosti modernizacije graditeljskih zanimanja kao i obrazovanih programa.

Vezano

Komentari su zatvoreni.