Nastavnici i učenik ‘Seljanca’ zlatni i brončani na natjecanju ‘Interslast’

Nastavnici Mišel Doskočil i Boro Petrek te učenik Ivan Guberac iz 3. k razreda Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci u suradnji s Anom Novosel iz slastičarskog obrta BoAna na ovogodišnjem su Interslast natjecanju u Termama Tuhelj osvojili jednu zlatnu i dvije brončane medalje. Terme Tuhelj su u utorak, 10. listopada bile domaćin VI. Internacionalnog kongresa slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva Interslast koji je obuhvaćao Interslast KUP 2017. – natjecanje seniora, Pitafest – natjecanje i pripremu pita u 6 kategorija te Artslast – natjecanje učenika srednjih slastičarskih, prehrambenih i kuharskih škola Hrvatske i Slovenije.

Predstavnici SŠ „Ivan Seljanec“ Križevci sudjelovali su u kategoriji Pitafest za seniore i juniore: nastavnik mentor Mišel Doskočil u kategoriji čokoladne pite, nastavnik Boro Petrek u kategoriji kremaste pite s čokoladom te učenik Ivan Guberac u kategoriji voćne pite. Naši predstavnici surađivali su s Anom Novosel, slastičarkom iz Vrbovečke Dubrave, koja se natjecala u kategoriji samostalne slastičarke u pripremi torte s temom plodova jeseni u torti.

Svi su naši natjecatelji osvojili izvrsne rezultati i u Križevce donijeli tri medalje: Mišel Doskočil osvojio je zlatni Interslast u konkurenciji seniora za odabir sastojaka i kreaciju prema žiriju inozemnih novinara, Boro Petrek osvojio je brončani Interslast u konkurenciji seniora za odabir sastojaka i kreaciju prema žiriju inozemnih novinara, a Ivan Guberac dobitnik je brončanog Interslasta u konkurenciji juniora u kategoriji voćne pite prema žiriju profesionalnih slastičara.

Osim natjecateljskog dijela, Kongres je obuhvatio i edukativne radionice i predavanja na kojima su se sudionici educirali o novim dosezima u slastičarstvu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.