Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1175

Uz odlazak 'mame' emisije Andromeda Tanje Devčić (foto R.Matić, ožujak 2011.)
Davor Rostuhar u Križevcima 28. rujna 2017. (foto R. Matić)

Uoči 6. Pinklec festa počinjemo slušati predavanje Davora Rostuhara koje je održao u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice u Križevcima 28. rujna uoči putovanja do Južnoga pola. Pričat će nam o počecima svojih putovanja i koja mu je motivacija za putovanja.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su knjiga o alkalnoj prehrani Stephana Domeniga, te roman Sirena švedske književnice Camille Läckberg i roman Labirint duhova Carlosa Ruiza Zafóna. Saznat ćemo i kako počinje Mjesec hrvatske knjige u našoj knjižnici.

Uz odlazak ‘mame’ emisije Andromeda Tanje Devčić (foto R.Matić, ožujak 2011. na zagrebačkoj zvjezdarnici)

U Vijestima Krugova saznajemo da je otvoren Zagrebački salon posvećen primijenjenoj umjetnosti, da je otvorena izložba Strast stvaranja: remek-djela iz Fundacije Maeght, u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, govorimo o Nobelovim nagradama za književnost i mir, te da Udruga K.V.A.R.K. pokreće drugu radionicu digitalne fotografije. Spominjemo i uspjeh mješovitog zbora Hrvatskog pjevačkog društva “Kalnik” Križevci na 50. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova održanom ovog vikenda u Rovinju, o skupu posvećenom našem jezikoslovcu, prevoditelju i informatologu Bulcsúu Lászlόu koji je prošle godine umro i sahranjen u Križevcima.

Na današnji datum rođeni su igra Pac-Man, Henry Cavendish, Fridtjof Nansen, Zvonimir Rogoz, Han van Meegeren i Clare Hollingworth, pogubljen je Che Guevara, umrli su Abel Tasman, Jack Daniel, Mustafa Kemal Atatürk, Orson Welles i Yul Brynner.

Bila je čast sudjelovati u emisijama Andromeda (foto Martin Vujić, ožujka 2011. na zagrebačkoj zvjezdarnici)

U Svemirskom kutku sve će vijesti zasjeniti odlazak “mame” emisije o svemiru “Andromeda”. Govorimo o nekim prošlim događajima s područja astronomije i astronautike na datum ove emisije, o aktualnim događajima te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana…

Zanimljivosti su vezane uz najvažniji kemijski spoj na Zemlji, vodu, a emisija završava izrekom o putovanjima.

Emisija Andromeda (Tanja Devčić) traži s nama križevački meteorit 13. veljače 2011. (foto Sergej Novosel)

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Davida Gilmoura, Giuseppea Verdija, grupa Van Halen, i Adastra, Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića, Édith Piaf i Solomona Burkea.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1175 emitira se u utorak, 10. listopada od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 14. listopada od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vezano

Komentari su zatvoreni.