Damjan Abou Aldan predstavio ‘Sve moje svjetove’ knjigom te izložbom slika, postera i ilustracija

22. rujna 2017. datum je kada se završio zadnji ljetni dan, a počeo prvi jesenski. Prepuna Gradska knjižnica „Franjo Marković“ ugostila je Damjana Abou Aldana koji je zajedno s brojnom publikom ispratio ljeto i dočekao jesen u najljepšem mogućem smislu, otvorivši samostalnu izložbu i predstavivši knjigu „Svi moji svjetovi.“ Ovo je Damjanu Abou Aldanu već treća samostalna izložba, pa križevačkoj (a i koprivničkoj) publici nije nimalo nepoznat, budući da se do sada već nekoliko puta predstavio na zajedničkim i samostalnim izložbama.

Program izložbe i predstavljanja knjige vodila je Damjanova suradnica u koprivničkoj medicinskoj srednjoj školi, Marija Križić, koja je približila Damjanov rad mnogobrojnoj publici i knjigu na vrlo emotivan način, čitajući birane ulomke iz nje. Za glazbeni predah bili su zaduženi Marin Čargo, bariton, uz pratnju Ozrena Bogdanovića na klaviru. U ime gradske uprave izložbi je prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi.

O samoj izložbi najviše je govorio prof. Zoran Homen koji je ujedno bio i svojevrsni mentor Damjanu s obzirom da Damjan osim što je od najranije dobi pokazivao interes za slikanjem, prve ozbiljne korake radi po završetku tečajeva slikanja pri Pučkom otvorenom učilištu upravo pod vodstvom prof. Zorana Homena. Osim slikanjem, najčešće uljem na platnu, okušao se i u klasičnoj animaciji, a do sada se predstavio na nekoliko zajedničkih izložaba Križevackog likovnog kruga.

O samoj knjizi ne možemo suditi dok ju ne pročitamo, ali o Damjanovoj kvaliteti rada na području slikanja svakako svjedoči daleko nadprosječno puna Gradska knjižnica, jedinstveni ambijent i organizacija te riječi prof. Homena: „…Damjan nas oduševljava svojom preciznom tehnikom kojom može rješavati i zahtjevnije zadatke.“ Slobodne trenutke između nastavničkih obaveza (po kojima je itekako poznat na području Koprivnice) koristi za slikanje, i to najčešće detalja iz prirode ili s putovanja, a u posljednje vrijeme i portreta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.