Sljedeći tjedan u Križevcima po prvi puta ‘Dječji tjedan’

Dječji tjedan već tridesetak godina organizira Savez društva Naša djeca Hrvatske u suradnji s društvima Naša djeca u gradovima i općinama te koordinacijskim odborima akcije Gradovi i općine – prijatelji djece, a ove godine u obilježavanje se uključio po prvi puta i Grad Križevci. Brojnim događanjima za djecu i s djecom od 2. do 8. listopada 2017. godine skrenut će se pozornost društva na položaj djece u društvu koja su, kako je naveo gradonačelnik Mario Rajn na jutros održanoj konferenciji za medije, apsolutni prioritet Gradske uprave: “Sve što radimo je usmjereno prema najmlađima i to je svojevrsni zalog za budućnost”.

Pojedine događaje predstavio je zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, ujedno i predsjednik Koordinacijskog odbora Akcije “Grad Križevci – prijatelj djece”. U ponedjeljak u 9,00 sati gradonačelnik Rajn će sudjelovati u radio emisiji Radio Križevaca s djecom iz osnovnih i srednjih škola. Isti dan u 12,00 sati na Strossmayerovom trgu organizirano je okupljanje djece predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi gdje će zajedno izreći moto Dječjeg tjedna “Ljubav djeci prije svega” nakon čega će zalijepiti poruke odraslima na ogradu na Strossmayerovom trgu.

U utorak s početkom u 9,00 sati gradonačelnik će održati prijem za predstavnike osnovnih i srednjih škola s kojima će razgovarati o prijedlozima kako dodatno prilagoditi Grad djeci. U utorak u 9,30 sati u organizaciji Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci započinju predavanja za djecu predškolske dobi na temu “Moj otpad – moja odgovornost”. Prvo predavanje će se održati u Dječjem vrtiću sv. Josip, nakon toga će se u srijedu u 10,00 sati predavanje održati u Dječjem vrtiću Zraka sunca dok će se isto predavanje održati i u Dječjem vrtiću Križevci u četvrtak s početkom u 9,00 sati, a u Dječjem vrtiću Čarobna šuma u 10,30 sati.

Gradska knjižnica “Franjo Marković” organizirala je kreativnu radionicu na temu jeseni s učenicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci koja će se održati u srijedu s početkom u 10,00 sati u prostorijama knjižnice dok će u petak s početkom u 9,00 sati održati pričaonicu za djecu predškolskog uzrasta u dječjoj igraonici. Centar za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju Križevci u četvrtak, s početkom u 10,00 sati organizira kreativnu radionicu za djecu predškolskog uzrasta iz COOR-a i Dječjeg vrtića Čarobna šuma dok u 12,00 sati organizira predavanje i radionicu za volontere u sklopu projekta “Prijatelji volonteri” u kojoj će sudjelovati učenici Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog. U subotu, s početkom u 10,00 sati Udruga “Vrtuljak” organizira kreativnu likovnu radionicu za djecu koja će se održati u prostoru Galerije K2 dok Centar za socijalnu skrb Križevci u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” u 11,00 sati organizira druženje udomitelja i djece.

Obilježavanje Dječjeg tjedna završit će u nedjelju s natjecanjem “Najbolji tim u gradu” koje će se održati na Strossmayerovom trgu. Pripremljeno je nekoliko disciplina u kojima će jedan roditelj i jedno dijete zajednički skupljati bodove i natjecati se protiv drugih parova roditelj i dijete. “Cilj nam je da roditelji i djeca iskoriste nedjeljno prijepodne za zajedničko druženje na otvorenom i da se na ovaj način još dodatno povežu. Za sve sudionike bit će osigurana osvježenja, a najbolji će dobiti medalje i prigodne nagrade,” objasnio je zamjenik Šaško.

Također, u cijelom tjednu će se za vrijeme otvorenosti Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci provoditi Akcija besplatnog učlanjenja u knjižnicu za djecu iz udomiteljskih obitelji, učenika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci te za djecu slabijeg imovinskog stanja dok će doktorica dentalne medicine Jelena Princip u utorak, 3. listopada s početkom u 17,00 sati održati edukativno predavanje za roditelje polaznika Dječjeg vrtića Zraka sunca o važnosti dentalne higijene.

Organizaciju Dječjeg tjedna u Križevcima su podržali: Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci, Gradska knjižnica “Franjo Marković”, Centar za socijalnu skrb Križevci, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, Zajednica športskih udruga grada Križevaca, Udruga “Vrtuljak” i doktorica dentalne medicine Jelena Princip.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.