Gradski puhački orkestar za vikend na međunarodnom festivalu u Solinu

Od 1. do 3. rujna 2017. u Solinu se održava prvi Međunarodni festival puhačkih orkestara SOLIN BRASS FEST 2017, pod pokroviteljstvom WASBE – Svjetske organizacije puhačkih orkestara i ansambala te u organizaciji Gradske glazba “Zvonimir” Solin. Uz domaćina na festivalu će nastupiti HPO Gradska glazba Imotski (Hrvatska), Gradski puhački orkestar Križevci (Hrvatska), PO Magán Zeneiskola Makó (Mađarska) i Nizhegorodskij Gubernskij Orkestr (Ruska Federacija).

Kroz tri festivalska dana, tijekom kojih Solin uistinu postaje europski centar puhačke glazbe, bit će priređeno ukupno 6 glazbenih priredbi u kojima će sudjelovati oko 250 glazbenika i tako najaviti blagdan Male Gospe i Dan grada Solina. Križevački puhači ovime uzvraćaju gostovanje solinskim kolegama, koji su Križevce posjetili u travnju oko Dana Grada i nastupili na 11. POOHfestu – festivalu puhačkih orkestara koji organizira Gradski puhački orkestar Križevci

U petak, 1. rujna, u 18 sati Festival se otvara svečanim mimohodom svih orkestara kroz glavnu solinsku gradsku ulicu nakon čega na festivalskoj pozornici u Bašti Gašpić od 20 sati koncerte priređuju orkestri iz Imotskoga i mađarskog grada Makóa. U subotu, 2. rujna na festivalskoj pozornici koncerte od 20 sati priređuju orkestri iz Križevaca i Nižnjeg Novgoroda, a u nedjelju 03.09. od 19:00 sati orkestri iz Mađarske i Rusije koncertiraju na splitskoj Rivi. Festival su potpomogli Grad Solin i Splitsko-dalmatinska županija te brojni sponzori i donatori.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Baš lijepo druženje!
    I tako će Solin, a i Split, uživati sa našim i ostalim puhačima.
    Sretno!

Komentari su zatvoreni.