Danas županijska smotra puhačkih orkestara i POOHFEST

Danas će se u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima održati 18. županijska smotra puhačkih orkestara s početkom u 14 sati. Smotra je natjecateljskog karaktera, a najuspješniji orkestri, čije će nastupe procijeniti selektor Hrvatskog sabora kulture za puhačke orkestre, profesor Šime Vulelija, imat će priliku prisustvovati Državnom susretu puhačkih orkestara koji se tradicionalno održava  prvog vikenda u lipnju u Novom Vinodolskom.

Domaćin smotre je Gradski puhački orkestar Križevci koji se natječe u A kategoriji, a gostujući orkestri su Puhački orkestar DVD-a Đurđevac i Limena glazba DVD-a Virje koji nastupaju u C-kategoriji. U revijalnom dijelu smotre će se predstaviti Mali orkestar Limene glazbe DVD-a Virje kojeg čine učenici GŠ Fortunat Pintarić Koprivnica – područni odjel Virje.

Organizator ovog događanja je Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko križevačke županije, a pokrovitelj Županija koprivničko-križevačka.

Kasnije poslijepodne, s početkom u 17 sati, koncert će održati Gradska glazba Zvonimir Solin pod vvodstvom dirigenta Tončija Čičerića, prijateljski orkestar križevačkih puhača, koji će svojim nastupom obilježiti ovogodišnji POOHFEST-festival puhačkih orkestara koji se odvija u dva dijela. Prvo poluvrijeme se održava uz proslavu Dana Grada, a drugo tijekom Velikog Spravišća.

Koncert Gradske glazbe Zvonimir Solin će se održati na glavnom gradskom trgu, a u slučaju lošeg vremena, alternativna lokacija je također Velika dvorana Hrvatskog doma. Ulaz na Smotru puhačkih orkestara i koncert solinskog orkestra je slobodan.

Vezano

Komentari su zatvoreni.