Milijunska ulaganja u zdravstvene usluge u Podravini i Prigorju

Projekt POZDRAV za poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji, dobio je 6.700.186,35 kn financijske potpore od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Tim će se novcem doprinijeti kvaliteti zdravstvene zaštite žitelja Podravine i Prigorja, rekao je zamjenik župana Ratimir Ljubić:

– Iz projekta će se opremiti ginekološke ordinacije, te ordinacije obiteljske i dentalne medicine kod 16 koncesionara te ordinacije dentalne zdravstvene zaštite, obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite djece, pedijatrijske zdravstvene zaštite, fizikalne zdravstvene zaštite i radiologije u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Nabavom spomenute opreme osigurat će se primanje 17 novih usluga koje te ordinacije do sad nisu mogle pružiti.

U ordinacijama u Kloštru Podravskom, Drnju, Hlebinama, Svetom Ivanu Žabnu, Virju, Goli i Podravskim Sesvetama osiguranim novcem bit će odrađeni i manji građevinski zahvati, dok će u Đurđevcu i Koprivnici biti rekonstruirana rasvjeta, pobrojao je dožupan Ljubić i konkretizirao što će se još raditi:

– Posebna pažnja će se u centralnoj zgradi Doma zdravlja u Koprivnici posvetiti osobama s invaliditetom i slijepim osobama te će se za njih osigurati prilagođeni prilazi. A u čekaonicama u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu bit će postavljeni LCD ekrani na kojima će se prikazivati prezentacije vezane uz zdravlje i povećanje kvalitete života.

Inače, cijeli projekt košta 8.007.322,55 kn pa će razliku od 1.307.136,20 podmiriti Županija iz svog proračuna.(Drava.info)

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Oh, jedna prelijepa i ohrabrujuća vijest!
    Nadam se i uspješna.

Komentari su zatvoreni.