Vatrogasci na prijemima kod gradonačelnika Rajna i župana Korena

U utorak, 25. srpnja 2017. u križevačkoj gradskoj upravi je održan prijem za križevačke vatrogasce – Tomislava Miklina iz JVP Križevci, Željka Rusana iz DVD-a Srednji Dubovec, Dragutina Lackovića iz DVD-a Đurđic i Damira Kosa iz DVD-a Sveti Petar Orehovec, koji su iskazali prošlog tjedna prilikom gašenja požara na području Splita. Gradonačelnik Mario Rajn zahvalio im je na njihovoj nesebičnosti i hrabrosti, naglasivši kako su posao odradili vrhunski i kvalitetno te im je u ime svih građana Grada Križevaca zahvalio na uspješno odrađenom zadatku.

Zahvalama se pridružio i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević, koji je ujedno i načelnik gradskog stožera za zaštitu i spašavanje, naglasivši kako je događanja u Splitu gledao s posebnim doživljajem s obzirom da je i sam vatrogasac. Prijemu je prisustvovao i zapovjednik JVP Križevci Ivan Matosović koji je uputio zahvalu gradskim čelnicima na prijemu, kao i na dočeku vatrogasaca prošlog četvrtka.

Dojmove s požarišta prenio je vatrogasac Miklin koji je posebno pohvalio dobrovoljce koji su prvi puta izašli na intervenciju ovakvih razmjera dodavši kako im treba čestitati jer “su se prvi puta susreli s nečim s čime se nisu ni profesionalci susreli do sada”.
– Čim smo došli u Split krenuli smo iz kombija odmah u akciju i s dva vozila branili smo kuće u dužini jedan kilometar na najvišim predjelima. Bili smo jedna dobra ekipa mi i vatrogasci iz JVP Koprivnica. Naša nijedna kuća nije izgorjela, opisao je Miklin.

Koliki je razmjer bio ovog požara u Splitu najbolje je predočio vatrogasac Rusan istaknuvši kako kao čovjek s višegodišnjim iskustvom na požarištima ovako nešto još nije vidio:
– Odradili smo zadatak kako treba. Živi i zdravi smo se vratili i čekamo daljnje upute zapovjednika.

Dan ranije, u ponedjeljak 24. srpnja, prijem za koprivničko-križevačke vatrogasce održan je i u prostorijama Županijske uprave. Župan Darko Koren čestitao je okupljenim vatrogascima na visokoj razini stručnosti i organizacije u jednom od najzahtjevnijih kriznih zadataka posljednjih godina. Kazao je kako je svakodnevno komunicirao sa zapovjednikom županijske Vatrogasne zajednice Zvonimirom Habijanom, koji ga izvještavao o stanju na terenu.

Čestitkama i zahvalama su se pridružili zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, koji su istaknuli da su podravski-prigorski vatrogasci, s tridesetak ljudi i sedam vozila, bili jedna od najorganiziranijih županijskih snaga na dislokaciji u Splitu. Zamjenik Ljubić je napomenuo kako će kao načelnik županijskog stožera za zaštitu i spašavanje obići profesionalne postrojbe kako bi se upoznao s njihovim načinom rada te kako bi razgovarali o planovima za daljnju suradnju.

Zapovjednik Habijan kazao je kako su bili dislocirani prema zapovijedi glavnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića, a u gašenje su se uključili već prvu noć po dolasku i to kod Žrnovnice:

– Vatrogasci su najmasovnija snaga sustava zaštite i spašavanja, a naši Podravci i Prigorci pokazali su kako su organiziraniji, brojniji i bolje opremljeni nego priobalje, pri čemu valja pohvaliti dobrovoljne vatrogasne snage koje kod nas izuzetno dobro funkcioniraju. Bilo je i mladih vatrogasaca koji su prvi put sudjelovali u takvoj intervenciji, a posebno smo ponosni što smo obranili sve što je bilo pod našom nadležnošću. Vratili smo se živi i zdravi kući, bez većih komplikacija te još jednom zahvaljujem svim vatrogascima koji su se uključili, njihovim obiteljima i poslodavcima, kao i Koprivničko-križevačkoj županiji i županu na kontinuiranoj podršci.

Svoje su dojmove podijelili i ostali vatrogasci, kazavši kako je pred njima bio doista zahtjevan zadatak, no to ih nije spriječilo da ostanu pribrani i odrade svoj posao. Dodali su kako ih mještani odlično primili i nudili im pomoć na svakom koraku te kako je cijela Hrvatska ponovno pokazala da se zajedništvom mogu postići velike stvari.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Već sa u nekoliko navrata komentirala i zahvaljivala, ali za ove nadljudske napore, zahvala nikad previše.
    Bravo cure i deči, svaka čast! Za primjer cijeloj Hrvatskoj kako se zajedništvom SVE pobjeđuje.
    Još jednom, moje iskreno divljenje i HVALA svima!

Komentari su zatvoreni.