Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1163

Mislav Zorko vodi radionicu o matematičkoj podlozi igara na sreću i dionica 8. travnja 2016. na Culture Shock Festivalu (foto R.Matić)
Mislav Zorko vodi radionicu o matematičkoj podlozi igara na sreću i dionica 8. travnja 2016. na Culture Shock Festivalu (foto R.Matić)

Tema emisije je Oš se kladit? kako se zvala i radionica čiji dio ćemo slušati u snimci s ovogodišnjeg Culture Shocka, 8 travnja. Radionicu je vodio mladi matematičar Mislav Zorko, a bilo je riječi o funkcioniranju igara na sreću, pa sve do upravljanja dionicama.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici Franjo Marković su Filozofija usamljenosti Larsa Svendsena, te romani Zar je to čovjek Prima Levija i Tako počinje zlo Javiera Maríasa. Saznat ćemo i o projekcijama u Multimedijskoj dvorani knjižnice i o ljetnim radionicama za djecu.

U Vijestima Krugova pitamo kako djetetu objasniti zašto su pisoar, izokrenuti auto u muzeju ili pak spavanje umjetnost, saznajemo kako su u kineska kina uveli komunističke propagandne filmiće prije svake projekcije i da je umrla feministica Sheila Michaels. Srijedom su i filmske projekcije dokumentarnih filmova u križevačkoj Galeriji K2.

Na današnji datum rođeni su Yul Brynner, Giorgio Armani i Nicholas Edward Brown, braća Auguste i Louis Lumière demonstrirali su filmsku tehnologiju znanstvenicima, počela opsada Lenjingrada i okupacija Srebrenice, rodio se petmilijarditi stanovnik Zemlje, umrli su Barbara Celjska i Većeslav Holjevac.

U Svemirskom kutku spominjemo neke događaje u astronomiji i astronautici na datum 11. srpnja, govorimo i o aktualnim događajima te o trenutnim položajima i gibanjima sjajnijih nebeskih tijela na našem nebu, prirodnih i umjetnih.

Zanimljivosti će nam reći da su u Kini pronađeni ostaci vrlo visokih ljudi stari oko pet tisuća godina, a završavamo izrekom jednog indijanskog poglavice.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu grupa Nola i Ramones, Anđelka Klobučara, Dmitrija Šostakoviča, Suzanne Vege, Georgea Gershwina i novi singl Dominika Blaževca objavljen u Croatia Recordsu.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1163 emitira se u utorak, 11. srpnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 15. srpnja od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.