Odlagalište otpada Ivančino brdo povećava kapacitet; pročelnik Nervo: Prisiljeni smo krenuti u to jer se Piškornica ne razvija po planu

PRIHVATLJIVO ZA OKOLIŠ S obzirom da se Regionalni centar za zbrinjavanje otpada Piškornica u Koprivničkom Ivancu ne razvija prema planu, bili smo prisiljeni krenuti u rješavanje imovinskih odnosa i izgradnje projektne dokumentacije za proširenje odlagališta Ivančino brdo, naveo je pročelnik Nervo

U utorak, 4. srpnja prijepodne održana je prva sjednica Kolegija gradonačelnika koju je sazvao križevački čelnik Mario Rajn.

Jedna od zanimljivijih točaka dnevnog reda na kolegiju bila je ona treća po redu – Rasprava o nacrtu Odluke o osnivanju prava građenja u korist Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci.

Anđelko Nervo, pročelnik za stambeno-komunalne djelatnosti, objasnio je kako su Grad Križevci gotovo popunili odlagalište otpada Ivančino brdo te ga sanirali do faze da je prihvatljiv za okoliš.

– S obzirom da se Regionalni centar za zbrinjavanje otpada Piškornica u Koprivničkom Ivancu ne razvija prema planu, bili smo prisiljeni krenuti u rješavanje imovinskih odnosa i izradu projektne dokumentacije za proširenje odlagališta Ivančino brdo na kome bi se otvarale određene kazete za komunalni i građevinski otpad te buduća pretovarna stanica koja će služiti ako ćemo voziti svoj otpad na Piškornicu – istaknuo je Nervo na kolegiju.

Dodao je pročelnik kako česticu dobivenu od Republike Hrvatske, grad mora prebaciti na pravo građenje Komunalnom poduzeću Križevci s obzirom da su oni investitor tog objekta.

Izgradnjom tog objekta, imat ćemo rješenje za odlaganje otpada na duži rok pa nas uvjeti na Piškornici neće previše zanimati. Ne želimo se dovesti u situaciju u kojoj se nalazi Varaždin – istaknuo je pročelnik Nervo.

Nervo je objasnio kako su grad Križevci od Fonda za zaštitu okoliša dobili produljenje ugovora za sredstva koja su ostala neiskorištena kod sanacije osnovnog Ivančinog brda, novo proširenje bi sa 60 posto financirao Fond za zaštitu okoliša, a s 40 posto grad Križevci.

– Time je nama kubik zbrinjavanja otpada neusporedivo jeftiniji nego da ga vozimo 30, 40 kilometara dalje – dodao je Nervo.

Novi predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović upitao je pročelnika Nerva o kojim se sredstvima radi, a dobio je odgovor kako će troškovnik biti poznat nakon raspisanog natječaja.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Darko Masnec dodatno je informirao prisutne kako je ukupna vrijednost projekta za sanaciju odlagališta komunalnog otpada bila oko 20,5 milijuna kuna, sanacija Ivančinog brda se završila s 6,7 milijuna kuna, a 5 milijuna kuna je prema tom ugovoru ostalo rezervirano za grad Križevce.

Gradonačelnik Rajn izrazio se pohvalno prema prijedlogu kazavši kako je to dobra i konzistentna stvar za Križevce te kako grad nema problema u narednim godinama s kapacitetima odlaganja dok građani imaju povoljnu cijenu zbrinjavanja otpada.(ePodravina.hr)

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Kreće se, kreće?!
    SVIMA želi ustrajnost, strpljivost i uspjeh u radu.
    Sretno!

Komentari su zatvoreni.