Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Županijska udruga branitelja liječenih od PTSP-a na duhovnoj obnovi

Članovi Županijske udruge hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Koprivničko-križevačke županije „Sv. Marko Križevčanin“, po pozivu kršćanske zajednice „Kursiljo“, sudjelovali su sa svojim suprugama na Duhovnoj obnovi – Kursiljo na otoku Krapnju, od 4. do 8. lipnja 2017. godine.

U pet dana polaznici Duhovne obnove su kroz molitvu, meditaciju i razgovor s drugim polaznicima produbili spoznaju o sebi, drugim ljudima te o vjeri općenito kao i dugotrajnim razgovorom s vlč. Andrijom Vrane i vlč. Dragutinom Goričanec, iznošenjem svih detalja, detektiranih problema, a naravno i tumačenja i savjeta velečasnog o samoj ispovijedi.

Polaznici Duhovne obnove imali su mogućnost pružiti pomoć svojim radom u kampu Kursiljo. Prema riječim sudionika ovo je bilo dragocjeno i nezaboravno iskustvo koje doprinosi većem razumijevanju i snošljivosti u bračnoj zajednici i obitelji. Na Duhovnoj obnovi okupili su se branitelji iz cijele Hrvatske kao i iz Hercegovine, gdje se osjećalo zajedništvo prijeko potrebno među ljudima.

wpDiscuz