Kids From The Sky – upoznajte ovaj mladi pop rock bend iz Križevaca

NEKI NOVI KLINCI U petak 9.6. u 17 sati dođite na naš prvi koncert koji će biti akustičan, a do tad nas pratite na Instagramu i Facebook stranici – pozvali su Teo, Robin i Štefan publiku na svoj koncert.

U posljednjih par godina, velika je muzička suša zahvatila križevačku rock scenu. Srednjoškolci su velikim dijelom opijeni utjecajem modernih narodnjaka koji žive na rubu elektronike i harmonike obavijeni golotinjom i tekstualnim opisima seksa na alkoholu, stoga je svaki novi muzički projekt s predznakom rock kulture, a koji uključuje instrumente i redovne probe – dobrodošao.

Teo Golub, mladi Križevčanin i student komunikacijskog menadžmenta u Zagrebu u muziku je ušao još kao srednjoškolac pokušavajući ostvariti svoj kantautorski potencijal. Radeći sam u svojoj sobi na pjesama i idejama koje mu neprestano dolaze, Teo je razvio viziju budućeg benda u svojoj glavi koju je uspio ostvariti nakon slučajnog susreta za Štefanom Đurkovićem i to je početak benda koji su nazvali Kids from the sky.

I dok Teo u bendu pjeva i svira ukulele te ponekad gitaru, Štefan svira bas gitaru i klavijature, a pohađa i glazbenu akademiju u Zagrebu (smjer udaraljke) te se bavi i proučavanjem filmske glazbe. Nakon nekoliko mjeseci, duo je postao trojac pridruživanjem Robina Petića.

Trebali smo zgodnog člana benda pa smo uzeli Robina, on je najšutljiviji član benda, ali žari svojom zgodnoćom – kroz smijeh nam pričaju Štefan i Teo.

Robin u bendu svira bubnjeve što ne čudi s obzirom da ide u glazbenu školu Alberta Štrige u Križevcima gdje pohađa smjer udaraljke, a često ga se može vidjeti svim srcem lupa po udaraljkama na raznim gradskim manifestacijama.

–  Postojimo skoro pa šest mjeseci i kada smo se prvi put našli na probi, više vremena nam je otišlo na snimanje smiješnih videa, nego na stvarno sviranje – prisjeća se Teo samih početaka.

Momci svoje slobodno vrijeme pokušavaju maksimalno iskoristiti za probe, a lokaciju gdje vježbaju nisu nam željeli otkriti zbog navale obožavateljica. Teo je autor svih tekstova i glazbe, a kad napiše pjesmu i idejno napravi aranžman za nju, predstavi ju ostalim članovima benda i kreće stvaranje pjesme za izvođenje uživo.

– Kad bi trebali odabrati neki žanr, rekli bi da je to neka vrsta deep popa, koristimo puno dreamy, tzv. sanjarskih zvukova i tekstovi su dosta dubokoumni, puni metaforičkih značenja. Ima tu i reggae, hiphop, rap, r’n’b, rock muzike, utjecaja svih žanrova koje želimo pretočiti u naš zvuk – objašnjava Teo.

Kids from the sky su autorski bend, kažu da pokušavaju izgraditi vlastiti stil koji se prvenstveno sviđa njima samima, a kasnije i publici. Tekstovi su na engleskom jeziku, uglavnom o unutarnjem nemiru pojedinca i njegovoj borbi sa svojim mislima, umom, strahovima, nesigurnostima i traženju rješenja da sve to pobjedi i kako da se nosi s time kroz život.

Dečki kažu da marljivo rade na pjesmama, skupljaju demo snimke i žele ovo ljeto iskoristiti za posjet studiju kako bi snimili i finalizirali svoje ideje. Prvi koncert u svojoj kratkoj povijesti imat će u petak na Križevačkom velikom Spravišču, u atriju gradske Galerije.

U petak 9.6. u 17 sati dođite na naš prvi koncert koji će biti akustičan, a do tad nas pratite na Instagramu i Facebook stranici – pozvali su Teo, Robin i Štefan publiku na svoj koncert. Za nas su odsvirali i mini unplugged verzije svojih pjesama pa ih možete preslušati u video intervjuu.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.