Saša Živković predstavlja ZOOM u križevačkoj Galeriji K2

KONCEPTUALNA UMJETNOST Riječ zoom se može naći i u stripu gdje ona označava brzi protok vremena. Vrijeme sve brže prolazi , informacije su sve brže… nakon svega najvažnije je pitanje, na čemu je fokus suvremenog čovjeka u ovakvoj situaciji? – otkriva ovaj umjetnik pitanja koja izaziva svojim radovima.

Konceptualni umjetnik i performer Saša Živković predstavit će u četvrtak 8. lipnja u 20:30h svoju novu izložbu pod nazivom ZOOM.

Živković će u Galeriji K2, prostoru kojim upravlja udruga KVARK, a čiji je ujedno i programski voditelj, predstaviti intervencije na fotografijama koje će sigurno zaintrigirati posjetitelje uz audio i video sadržaj koji će upotpunti njegovu ideju.

– Radovima problematiziram s dozom ironije gordijski čvor života u suvremenom društvu koji stvara duboku podjelu između osobnog i kolektivnog identiteta. Ta podjela se manifestira kroz determiniranost kolektivnog nad individualnim, kroz politički diskurs i ekonomsku retoriku konzumerizma – objašnjava Živković. 

Ideju izložbe zaokružio je pojmom zoom-a koji dolazi iz fotografskog riječnika i označava uvećanje ili izdvajanje nečega u kadar.

– Riječ zoom se može naći i u stripu gdje ona označava brzi protok vremena. Vrijeme sve brže prolazi , informacije su sve brže… nakon svega najvažnije je pitanje, na čemu je fokus suvremenog čovjeka u ovakvoj situaciji? – otkriva ovaj umjetnik pitanja koja izaziva svojim radovima.

Otvorenje izložbe zakazano je za 20:30 sati u Galeriji K2, dvorištu Inkubatora u Križevcima.(ePodravina.hr)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.