Udruzi osoba s invaliditetom Križevci stigla uplata od crowdfunding kampanje za opremanje Choco Bara u Križevcima

U četvrtak, 1. lipnja 2017. godine pokretač građanske inicijative Volim Križevce i nezavisni kandidat za križevačkog gradonačelnika Mario Rajn uručio je donacijski ček na iznos 43.800,00 kuna zaposleniku Čokolaterije Hedona Josipu Pejčiću. Rezultat je to nedavno održane trotjedne online kampanje grupnog financiranja – crowdfundinga, kojim su prikupljena sredstva za opremanje Choco Bara u Križevcima, odnosno kupnju pećnice i točionika za vruću čokoladu.

Prema informacijama dobivenim od predsjednika Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petra Gatarića, Udruzi su ovih dana uplaćena ta sredstva prikupljena putem platforme Indiegogo, a nekoliko uplata donatora stiglo je i izravno na namjenski žiro-račun tijekom crowdfunding kampanje. Ovih dana se očekuje početak radova na uređenju Choco Bara. Crowdfunding kampanju su zajednički organizirali građanska inicijativa Volim Križevce, Udruga osoba s invaliditetom Križevci i Čokolaterija Hedona.

– Misao vodilja bila nam je na inovativan način poduprijeti postojeći brand Čokolaterije Hedona i pomoći im u konkretnim potrebama oko pokretanja Choco Bara. Okupili smo mali tim stručnjaka s međunarodnim iskustvom u provođenju crowdfunding kampanja i dogovorili prikupljanje sredstava za opremanje najslađeg mjesta u Križevcima, u čemu smo zahvaljujući izdašnosti donatora i marljivosti svih uključenih i uspjeli, istaknuo je Mario Rajn, ponosan na uspješno odrađenu prvu crowdfunding kampanju u Križevcima.

– Ovim projektom smo pokazali da se uz volju i trud može izravno pomoći lokalnoj zajednici okupljanjem građana oko dobre ideje, a još puno više moći ćemo napraviti za građane i grad u budućnosti, zaključio je Rajn, pozvavši Križevčanke i Križevčane da putem Facebooka ili e-poštom jave građanskoj inicijativi Volim Križevce nove ideje za dobrobit lokalne zajednice koje vrijedi grupno financirati ili na neki drugi način poduprijeti.

Podsjetimo, u manje od prva tri dana kampanje prikupljeno je čak 5000 američkih dolara, a nakon dostizanja tog iznosa, postavljen je i dostignut sljedeći cilj kojim će se za dodatne 2000 dolara najesen realizirati izleti učenika prvih razreda svih osnovnih škola Križevaca u Choco bar i Čokolateriju Hedona. To će biti izleti zabavnog i edukativnog karaktera gdje će mališani, osim uživanja u ručno rađenim čokoladnim poslasticama, imati priliku upoznati zaposlenike Hedone.

Navedimo još da je Udruga osoba s invaliditetom Križevci osnovala Socijalno poduzeće Hedona d.o.o. još u proljeće 2013. godine. Sva ostvarena dobit reinvestira se u zaposlenike, u razvoj njihovih kompetencija i njihovog zadovoljstva, u otvaranje novih radnih mjesta i u sam tehnološki razvoj poduzeća kao i dopunu novih djelatnosti. Hedona trenutno broji devet zaposlenih, od kojih su šest osobe s invaliditetom, a otvaranje Choco Bara će omogućiti zapošljavanje još pet osoba, od kojih su dvije osobe s invaliditetom.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Mislim, (ako ne, ispravite me) da je to prvo Socijalno podzeće u Hrvatskoj. Svi mi u
    našem Gradu na to smo ponosni. Pomagao je i grad, ali lavovski posao ide Udruzi invalida i predsjedniku Gatariću, koji neumorno rade i na povlačenju sredstava iz EU fondova.
    Evo sad i ova online kampanja grupnog financiranja- Crowdfundinga pomoći će daljnjem osnaživanju i zaposlenosti. Kad se ujedine ljudi oko neke ideje onda prepreke nestaju.
    Prekrasno, dobiti ćemo Choco Bar, a još je bolja ideja je: da će naši prvašići iz prve ruke upoznati zaposlenike, probati slastice i uživo vidjeti kako nastaje ono naj, najslađe, a to je čokolada.
    Svima u projektu, iskrene čestitke i svako dobro!

Komentari su zatvoreni.