Žurne službe spašavanja okupirale centar Križevaca

SPAŠAVALI UNESREĆENE Razbijen automobil i vatrogasci koji vade unesrećene, gašenje požara i HAK-ov simulator prevrtanja u prometnim nesrećima izazvali su veliku pozornost okupljenih.

Vatrogasci, policija, hitna pomoć, zatvoren centar grada, sve to dočekalo je danas prijepodne građane Križevaca koji su u nevjerici gledali što se događa.

U sklopu obilježavanja Mjeseca od zaštite od požara i Tjedna Crvenog križa, održan je tehnički zbor žurnih službi koje djeluju na području grada Križevaca tako da ipak nije bila riječ o pravoj akciji spašavanja već o prikaznim vježbama.

Razbijen automobil i vatrogasci koji vade unesrećene, gašenje požara i HAK-ov simulator prevrtanja u prometnim nesrećima izazvali su veliku pozornost okupljenih, a pogotovo najmlađih koji su otvorenih očiju promatrali načine postupanje u opasnim situacijama te su mogli i razgledati opremu koja se koristi u takvim situacijama.

U akciji su sudjelovali Javna vatrogasna postrojba Grada Križevaca, Vatrogasna zajednica Grada Križevaca, Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije, Gradsko društvo Crvenog križa, Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, Policijska postaja Križevci, Hrvatska gorska služba spašavanja, Odred izviđača Križevci i AMK Križevci.

U ime organizatora ispred Javne vatrogasne postrojbe okupljene je pozdravio zapovjednik Ivan Matosović, okupljenima su se obratili ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus te ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu Mirjana Hanžeković kao i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, a prisutan je bio i župan Darko Koren.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.