Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1156

Saša Nuić na predavanju i tribini 13. travnja u okviru festivala Culture Shock (foto: Dunja Županić, Astronomsko društvo Kumova slama, Daruvar
Saša Nuić na predavanju i tribini 13. travnja u okviru festivala Culture Shock (foto: Dunja Županić, Astronomsko društvo Kumova slama, Daruvar)

Na redu je peti nastavak snimke predavanja i tribine na temu Put prema rubu svemira amaterskom astrofotografijom, astrofotografa Saše Nuića iz Astronomskog društva Beskraj iz Zagreba, koji opisuje i detaljno objašnjava svemir i pojave u njemu preko vlastitih fotografija snimljenih većinom preko teleskopa. Bilo je to na tribini 13. travnja u Klubu kulture u Križevcima u okviru Culture Shock Festivala.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici Franjo Marković su Dnevnik jednog nomada Bekima Sejranovića, Žeđ Joa Nesbøa, te Drugi kraj konca Andree Camillerija. Saznat ćemo i zašto će ovoga petka knjižnica biti zatvorena za korisnike te da knjižnica priprema tržnicu rabljenih knjiga u dane Križevačkog velikog spravišča.

U Vijestima Krugova saznajemo da rodna kuća Petra Preradovića postaje multimedijski izložbeni prostor, je li možda otkriven identitet Leonardove majke i muža Mone Lise, kako se sve mogu koristiti mobilne aplikacije, što se ovih dana događa u prostoru nedavno otvorene Galerije K2 u Križevcima i da će za vrijeme Spravišča u Križevcima biti održan zanimljiv i zabavan ulični festival.

Na današnji datum rođeni su Carl von Linne, Ante Starčević i Khuen Hedervary, Nizozemska se osamostalila od Španjolske, umrli su papa Urban I., njemačko-rimski car Henrik V., Henrik Ibsen, Svetozar Borojević, a poginuo je Josip Pupačić.

U Svemirskom kutku spominjemo neke aktualne događaje u astronomiji i astronautici, te trenutne položaje i gibanja sjajnijih nebeskih tijela na našem nebu, prirodnih i umjetnih.

U Zanimljivostima saznajemo kako nam bakterije pomažu u pročišćavanju vode, a emisiju završavamo s nekoliko misli Ante Starčevića.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo Zvonka Špišića, Tasmin Archer, 4 Non Blondes, Leonarda Cohena i Darka Rundeka…

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1156 emitira se u utorak, 23. svibnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 27. ožujka od 21 sat, sve na 96,6 MHz se (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.