Jedini kandidat za načelnika općine žali što nitko s njim neće u ring, svirao nam je i pjevao, najavio velike projekte i pozvao Markulina na kvalifikacije

PROVELI SMO DAN S MLADENOM KEŠEROM – Pozivam Roberta Markulina da dopusti NK Kalniku da odigra kvalifikacije, ne trebamo niti ući u daljnji rang, idemo barem sportski odigrati tekmu pa da vidimo ko je bolji na pravom terenu, a ne za zelenim stolom – kaže on za portal ePodravina.hr.

Političar, poduzetnik, muzičar, voditelj televizijske emisije, a jednom čak i kandidat za predsjednika države. Pogađate, riječ je o Mladenu Kešeru, načelniku općine Kalnik iz redova SDP-a i jednom od najosebujnijih političara u županiji.

Zaputili smo se put Kalnika gdje smo s Kešerom proveli uzbudljiv dan, odveo nas je na livadu gdje želi sagraditi nogometno igralište, gurao bale sijena u inat Robertu Markulinu kako bi dokazao da će napraviti igralište u vrlo brzom roku, posjetili smo Kalnički podrum gdje je zasvirao gitaru, a testirali smo i nekoliko sorti vina na koje je iznimno ponosan.

Kešer je postao načelnik općine Kalnik sa samo 24 godine, a nakon što je prošle godine na prijevremenim izborima pobijedio Darija Cara, danas je praktički osigurao svoj treći mandat na čelu općine s obzirom da na predstojećim lokalnim izborima – nema protukandidata.

– Ja sam fajter i volim se natjecati i ozbiljno odigrati tekmu, no nemam s kim. Žao mi je malo što nemam protukandidate, ali morate njih pitati zašto je tomu tako – kaže nam on.

Imao je zato Kešer protukandidata u žestokoj borbi za mjesto predsjednika županijskog SDP-a kada je izgubio u tijesnoj borbi od koprivničkog vatrogasca Slavka Tucakovića. Iako je izgubio tijesno, za svega par desetaka glasova, Kešer je na županijskoj listi SDP-a za skorašnje lokalne izbore dobio tek 23. mjesto.

Najavljujem tiskovnu konferenciju 21. svibnja u 22 sata na kojoj ću više reći o tome, ali podržavam Slavka Tucakovića za župana. Ja sam zadovoljan svojom pozicijom, ali mislim da narod nije i tu ćemo vidjeti kako ćemo proći. Tucakoviću svakako želim da pobijedi. Isto želim i Ivanu Majdaku u borbi za gradonačelnika Križevaca – pozvao nas je na pressicu kroz zagonetan smijeh.

S političkih tema brzo smo se prebacili na gospodarstvo. U medijima se često provlače optužbe na njegov račun kako tvrtke u kojima ima vlasničke udjele obavljaju sve građevinske radove za općinu Kalnik.

– U politiku sam došao iz gospodarstva, iz obitelji koja je oduvijek zapošljavala ljude, a kako drukčije nego kroz firme. Vlasničke udjele u tvrtkama prenio sam na odvjetnički ured i nisam u sukobu interesa, sve prijave koje su stigle na moj račun su odbačene. Npr. jedna od tih mojih tvrtki, Velkom, radila je kao kooperant za tvrtku Radnik na obnovi par društvenih domova, to je posao od 50 tisuća kuna u četiri godine i to je to – odgovara Kešer na optužbe.

I dalje tvrdi kako ima ušteđevinu od skoro 900 tisuća eura, za sebe kaže da je skroman, a često spominjani porezni dug još jedne njegove tvrtke Consulting project od 650 tisuća kuna objašnjava riječima kako ta tvrtka ima veća potraživanja od samog duga i da se nalazi u začaranom lancu nenaplativosti, a dug se većinom sastoji od kamate koja raste.

Kešer je često znao izletjeti u javnost s megalomanskim projektima, govorio je kako će sagraditi nogometni kamp za koji i danas kaže kako se nalazi u Prostornom planu općine, a s nama je entuzijastično podijelio novu viziju Kalnika koju najavljuje u sljedećih četiri godine.

– Motor razvoja i zapošljavanja na Kalniku su domovi za starije i nemoćne koji će se nadograditi na društvene domove koje obnavljamo. U pitanju je sedam budućih domova, općina je otvorila tvrtku Life koja će se baviti samo time i ukoliko će vijeće biti čvrsto na mojoj strani, ići ćemo i u kreditno zaduženje u svrhu razvoja – ambiciozno najavljuje svoje ideje.

– Tu je i projekt Novi Kalnik koji predviđa izgradnju 10 stambenih zgrada od kojih će svaka imati po 10 stanova. Kad se otvore domovi za starije i nemoćne, stvorit će se 50 novih radnih mjesta i mi ćemo tu na Kalniku naći 20 ljudi koji će raditi, to su naši kapaciteti, mi smo malo mjesto. Ali morat ćemo dovesti ljude iz okolice, iz Križevaca, Marofa, Koprivnice da popune radna mjesta i ja im želim ponuditi mogućnost da otkupe stan uz našu subvenciju za 500, 600 eura po kvadratu, osigurat ćemo im kredit i bit će to kompletno zaokružena priča razvoja – samouvjereno priča Kešer o svojim planovima.

Sportsku javnost je ovih dana podijelila odluka Izvršnog odbora županijskog Nogometnog saveza da NK Kalnik, osvajači 3. ŽNL, neće moći igrati kvalifikacije za viši rang s obzirom da ne zadovoljaju infrastrukturne uvjete, tj. nemaju vlastito igralište. Kešer nas je odveo na livadu gdje planira sagraditi budući stadion, a odmah zatim odveo nas je i do njegove vlastite livade koju će pokloniti nogometnom klubu.

Poklonit ću vlastitu zemlju NK Kalniku da zadovoljim Roberta Markulina. Napravit ćemo privremeno igralište koje će postati pomoćni teren kad izgradimo novi stadion na Kalniku koji planiramo. Trenutno nam je zemljište na koje ciljamo preskupo, pregovaram s čovjekom. Ako dođemo do te zemlje, radimo cjelokupni projekt za naš kraj, izgradit ćemo paralelno stadion i vatrogasni centar – entuzijastično nam priča Kešer o svojim planovima i pokazuje nam fotografije planiranog zdanja.

Pozivam Roberta Markulina da dopusti NK Kalniku da odigra kvalifikacije, ne trebamo niti ući u daljnji rang, idemo barem sportski odigrati tekmu pa da vidimo ko je bolji na pravom terenu, a ne za zelenim stolom – izaziva Kešer na dvoboj sportske suparnike.

Nakon što nas je proveo kroz livade gdje bi trebali niknuti nogometni tereni, zaputili smo se u podrum Kalničke vinarije, tamo nas je dočekala gitara i nismo ga trebali puno nagovarati, odsvirao je i otpjevao Zvijezdu sjevera i Ne želiš kraj uz posebni pozdrav podravskim i prigorskim damama.

– Volim se družiti s ljudima, pjevati, svirati, oduvijek sam bio društven. Inače spavam do 8 sati ujutro, od kuće odlazim u 9, nema više sjedenja u uredu, to je prošlost, imam mobitel i računalo, unutra su moji papiri, to je danas moj ured – ispričao nam je ovaj prigorski političar od kojeg smo se oprostili uz čašicu likera od vina. U svom stilu, napomenuo je kako će s tim likerom osvojiti Europu.

I dok ga jedni smatraju populistom i ekscentričnim likom, a drugi čovjekom iz naroda koji uvijek ima vremena za svakoga, sigurno je samo jedno – s Kešerom vam nikad neće biti dosadno.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.