Zoran Homen oduševio križevačku publiku hiperrealističnim radovima na otvorenju Galerije K2

MAJSTOR ZANATA Homen slika mrtvu prirodu, pejsaže i portrete u maniri hiperrealizma, kritika ga svrstava među najrespektabilne slikare tog stila, a na izložbi je predstavio više od 20 različitih radova nastalih u različitim periodima stvaralaštva, javlja ePodravina.hr

Zoran Homen i njegovi radovi koje je skupio pod nazivom Mala retrospektiva privukli su više od stotinu posjetitelja na svečano otvorenje izložbe i Galerije K2, novog prostora udruge KVARK koji se nalazi u centru Križevaca.

Mlada i vidno uzbuđena predsjednica udruge Lucija Deković predstavila je prostor koji se otvara u sklopu projekta Inkubator nezavisne kulture i mladih, voditelj galerije Saša Živković opširnije je govorio o značaju nezavisne kulture i ulozi udruge KVARK koja je obilježila grad i regiju svojim programima i projektima dok se Homenovim radovima stručno pozabavio dr.sc. Zdenko Balog.

Zvijezda večeri Zoran Homen zahvalio se prisutnima na velikom odazivu, u svom stilu ispričao je nekoliko anegdota i nasmijao publiku, a izložbu je svečano otvorio gradonačelnik Branko Hrg.

Homen slika mrtvu prirodu, pejsaže i portrete u maniri hiperrealizma, kritika ga svrstava među najrespektabilne slikare tog stila, a na izložbi je predstavio više od 20 različitih radova nastalih u različitim periodima stvaralaštva. Ovorenje Galerije K2 nisu propustili župan Darko Koren, kandidati za gradonačelnika i zamjenike Ivan Majdak, Marko Katanović, Mihaela Kemenović, Ivana Šatrak, gradski vijećnici Renata i Franjo Husinec te mnogi drugi.

Izložba je otvorena do 9. svibnja, a stalni postav može se razgledati svakim radnim danom od 18 do 20 sati.(ePodravina.hr)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.