Proslava Dana Grada bez proglašenja počasnog građanina i nagrade za životno djelo

Ovih je dana na oglasnoj površini u centru grada osvanuo plakat s programom proslave Dana Grada, u kojem je središnja svečanost prigodom 765. rođendana grada zakazana za ponedjeljak, 24. travnja u Velikoj dvorani Hrvatskog doma s početkom u 11 sati. Tom prigodom će biti dodijeljena i javna priznanja Grada Križevaca, među kojima ove godine nema onih najviših – za počasnog građanina Križevaca i nagrade za životno djelo.

Naime, iako su kandidature umirovljenog brigadira Hrvatske vojske Željka Topolovca za počasnog građanina te voditelja Križevačke škole nogometa Antuna Bednaića za životno djelo uspješno prošle svu propisanu proceduru i odbore, Gradsko vijeće ih nije izglasalo odlukom vladajuće većine predvođene gradonačelnikom Brankom Hrgom, koja se nije udostojila dati obrazloženje ovakvog sramotnog raspleta događaja koji je zasjenio predstojeću proslavu.

Od ostalih nagrada Plaketu Grada Križevaca dobiti Djelo Marijino – Pokret fokolara, Ogranak Matice hrvatske u Križevcima i Vatrogasna zajednica Grada Križevaca dok će Priznanje Grada Križevaca dobiti Đurđica Trbus, Martina Valec Rebić, Milan Mišir i DVD Stari Bošnjani. Program proslave Dana Grada, u kojem je nabrojano čak 35 raznih javnih događaja, susreta i aktivnosti građana, ustanova, udruga i društava, završava u nedjelju, 30. travnja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.