HRVATI MEĐU ELITOM Hearthstone reprezentacija ide u borbu za dva milijuna kuna

HEARTHSTONE GLOBAL GAMES je međunarodni turnir u Blizzardovoj online kartaškoj igri, Hearthstone, a nagradni fond iznosi više od dva milijuna kuna. Među 48 odabranih reprezentacija iz cijelog svijeta, nalazi se i Hrvatska. Za zemlju u kojoj je esport tek u povojima, nastup na ovakvom prestižnom natjecanju veliki je uspjeh.

Kako bi se plasirali u završnicu turnira, naši dečki morat će pobijediti neka od najvećih imena Hearthstone esporta, a za to će im uz ogromno znanje trebati i malo sreće. Sigurni smo da će dečki dati sve od sebe, a vrijeme je da se malo bolje upoznamo s pričom i naravno, našom prvom Hearthstone reprezentacijom.

Hearthstone: Heroes of Warcraft iznimno je popularna kartaška igra koju je proizveo Blizzard. Iako je igra izašla 2014., igračima je bila dostupna i ranije kroz razne faze beta testiranja. Čak i prije službenog izlaska, Hearthstone je prerastao Blizzardova očekivanja pretvorivši se u punokrvni esport naslov.

Igra se temelji na WarCraft svijetu, a ako ste igrali neku od igara serijala, lako ćete prepoznati neke likove ili karte. Osim što je Hearthstone potpuno besplatan, dostupan je i na Android i iOS uređajima. Uz rast gejminga na pametnim telefonima i tabletima te uspjehu u obliku esport igre, popularnost mu je bila zagarantirana.

Hearthstone Global Games prvi je Hearthstone turnir ovakve vrste. Umjesto esport timova, igrači će predstavljati vlastitu zemlju. Svaka reprezentacija sastavljena je od četvorice igrača. Blizzard je odlučio da će sami igrači birati tko će ih predstavljati te im predstavio izbor. Ovo su najbolji igrači vaše zemlje, vi sami odaberite one koje želite da vas predstavljaju, dok su najbolje rangirani igrači svake zemlje dobili izravan ulazak u reprezentaciju.

Hrvatska, zemlja od četiri milijuna izbornika, spremno se odazvala i tako smo dobili četiri predstavnika. Insane je ušao u reprezentaciju kao najbolji hrvatski igrač, a Kamikaza, Lavvek i travnoboyBBB izglasani su od igrača. Tri izglasana igrača inače su predstavnici Team Ancestrala, najuspješnijeg Hearthstone tima naše regije.
Vrijeme je da se upoznamo s dečkima koji će sljedećih mjeseci braniti boje Hrvatske i tražiti svoju priliku za ugrabiti dio ogromnog nagradnog fonda od dva milijuna kuna.
Luka “Insane” Bubić
Split, 21
Luka B. radi za jednu inozemnu tvrtku koja se bavi financijskim analizama i izvještajima. Uz to, veliki je fan Blizzardovih igara, a kako je dosad igrao svaku igru te kompanije, tako je odlučio zaigrati i Hearthstone. Nikada se nije nadao da će igra biti natjecateljska, niti da će on biti najbolji igrač u Hrvatskoj. Međutim, nedugo nakon službenog izlaska igre, sve se promijenilo. Ubrzo se počeo natjecati u Hearthstoneu,  a u posljednje vrijeme omiljeni deck mu je Freeze Mage.
“Dobio sam direktnu pozivnicu za nastup u reprezentaciji kao najbolje rangirani igrač svoje zemlje. Nadam se da će moje znanje i iskustvo pomoći repki da ostvarimo veliki rezultat. Imamo odličnu komunikaciju i preferiramo različite stilove igranja, što nam daje potrebnu širinu. Nastup na turniru i plasman Hrvatske među 64 zemlje koje se natječu je velika stvar, kada uzmemo u obzir malu zajednicu igrača Hearthstonea kod nas i da mnogi u Hrvatskoj još nisu prepoznali potencijal esporta. Vjerujem kako će i ovo pomoći u promociji esporta u Hrvatskoj, pogotovo ako ostvarimo dobar rezultat. Sada je na nama da iznenadimo favorite.”
Luka “Kamikaza” Ilić
Zagreb, 28, Team Ancestral
Luka I. zaposlenik je Hangara 18, a u slobodno vrijeme igra videoigre. Iako Hearthstone igra od bete, u početku nije igrao natjecateljski, nego je kroz Arenu prikupljao karte. U posljednjih osam mjeseci počeo je igrati ozbiljnije te su tako krenuli i prvi konkretni rezultati koji su mu i omogućili nastup za hrvatsku reprezentaciju.
“Hearthstone Global Games mi se čini kao odlična prilika za promociju esport scene, pogotovo u državama u kojima se on još nije etablirao. Za razliku od većine turnira u Hearthstoneu, HGG se igra timski. Odnosno, gleda se ukupan rezultat svih igrača tima. Zato je važna dobra priprema i komunikacija unutar reprezentacije, što je jedna od naših prednosti. Trojica reprezentativca dolaze iz ekipe Team Ancestral, a i Insanea već jako dobro poznajemo.”
Tin “travnoboyBBB” Ćurković
Zagreb, 24, Team Ancestral
Tin za sebe kaže da je propali student između poslova, a većinu vremena provodi igrajući Hearthstone. Kada je počeo igrati, uglavnom je prikupljao karte i nije razmišljao o natjecateljskom igranju, sve dok se nije priključio Team Ancestralu. Za njegov nadimak u igri kriv je prijatelj koji ga je takvo nazvao bez njegova znanja. Danas mu je zahvalan na tome jer su nakon promjene nadimka njegova Hearthstone karijera krenula nabolje.
“Od HGG-a očekujem puno zanimljivih i zabavnih gejmova jer se zbog posljednje zakrpe igra s puno novih karata. Potrudit ćemo se kao ekipa smisliti deckove i načine kako pobijediti protivnike te, naravno, vjerujem u prolaz. Fokusiran sam na ovaj turnir i dat ću sve od sebe da dođemo što dalje u natjecanju, a siguran sam da i ostali dečki misle isto. Tako da pazite se profesionalni bacači sličica, Hrvatska dolazi.”
Luka “Lavvek” Črneli
Križevci, 22, Team Ancestral
Luka Č. student je druge godine poslovne informatike na Veleučilištu Vern, a Hearthstone navodi kao glavnu zanimaciju u slobodno vrijeme. Osim što je jedan od najboljih domaćih igrača, Luka također organizira Hearthstone turnire pod imenom Lavvekstone.
“Svi se slažemo oko toga da je Hearthstone Global Games turnir velika prilika, kako za domaći esport, tako i za nas igrače. Format igranja po timovima, odnosno reprezentacijama, zaista je drugačiji od svih turnira koje smo igrali, ali zato mi je iznimno drago što su sa mnom u reprezentaciji još dvojica igrača Team Ancestrala. Nadam se da ćemo opravdati glasove igrača koji su nas izabrali u reprezentaciju i da ćemo dostojno predstavljati Hrvatsku koja tek prepoznaje potencijale esporta.”
Hrvatska se nalazi u skupini H, s Njemačkom, Ukrajinom, Češkom, Bjelorusijom i Filipinima. Prolazak dalje osiguravaju najbolje tri reprezentacija svake skupine, a pred našim dečkima nije nimalo lak posao. Već prvi meč protiv Ukrajine, 19. travnja, bit će pravi test. Ukrajinci imaju adute u trima profesionalnim igračima.
Artem “DrHippi” Kravets je, uz brojne dosadašnje uspjehe, prošle godine bio najbolji igrač Europe te drugi na svijetu. Uz njega su tu još Aleksandr “Kolento” Malsh i Eugene “Neirea” Shumilin te manje poznati Mykola “NickChipper ” Velychko. Kolento je jedan od najpopularnijih Hearthstone streamera, iako u zadnje vrijeme nije zabilježio relevantan uspjeh u natjecateljskom igranju, tek drugo mjesto na turniru Chin vs. Europe Championship, održanom u svibnju prošle godine. Neirea je odličan igrač kojem samo nedostaje titula.
Na nedavno završenom Hearthstone Winter Championshipu završio je među najboljih osam. Kompletan turnir moći će se besplatno pratiti na Twitch.tv kanalu: https://www.twitch.tv/playhearthstone.
Turnir je počeo 10. travnja i igra se u tri faze. Prve dvije faze igraju se po skupinama, a najboljih šesnaest reprezentacija prolazi u doigravanje, sve dok ne ostanu četiri reprezentacije koje će igrati na LAN završnici kasnije ove godine.
Svaki igrač igrat će dva decka različitih klasa, dok će jedna klasa pripasti Ace igraču, odabranom unutar reprezentacija. Ace igrač će igrati svoj treći deck u slučaju neriješenog rezultata. Za pobjedu je potrebno da trojica igrača pobijede svoje protivnike.
Našim dečkima želimo puno uspjeha na turniru i da se kao i bezbroj puta dosad, zahvaljujući iznimnim pojedincima, Hrvatsku plasira gdje inače nikada ne bi pripadala. Ovoga puta u samom vrhu esport svijeta. Sretno!(Index.hr)
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.