Otkrijte križevačke tajne već ovaj vikend uz gradske vodiče

Svaki grad ima skrivena mjesta i uz njih povezane tajne priče, a zanimljivosti o Križevcima i križevačkoj povijesti znaju naši domaći turistički vodiči. Svi znatiželjnici koji žele čuti i naučiti nešto novo o svome gradu, za to imaju priliku već u subotu kad će ih križevački vodiči povesti u zanimljive šetnje. Vođenje pod motom “Otkrijte križevačke tajne” odvesti će vas u križevačku prošlost, upoznati s povijesnim ličnostima, ali i otkriti neke od dobro čuvanih gradskih tajni. Posjetitelje očekuje glazbeno iznenađenje u crkvi sv. Križa, spremaju ga Ana Fortuna i Marko Đurakić, a nakon toga će laganom šetnjom uz priču upoznati povijesnu i kulturnu baštinu Križevaca, zaviriti u zgrade koje nisi imali prilike vidjeti, i čuti neispričane priče.

Otkrivanje križevačkih tajni organizira Turistička zajednica grada Križevaca, već tradicionalno povodom Svjetskog dana turističkih vodiča. Razgledavanje je besplatno je, a važno je samo naći se na pravome mjestu u pravo vrijeme – u subotu 25. veljače u 10 sati pred Turističkim informativnim centrom u Križevcima (zgrada nekadašnje sinagoge).

Cilj ove besplatne akcije je upoznati javnost s radom turističkih vodiča te skrenuti pažnju javnosti na važnost povijesne i kulturne baštine za razvoj turizma u našem gradu. U našem gradu djeluje nekoliko turističkih vodiča koji nestrpljivo dočekuju posjetitelje i otkrivaju im križevačke turističke tajne“, objašnjava direktorica Turističke zajednice Olinka Gjigaš.

Obilježavanje dana turističkog vodiča počelo je 1990. godine u Beču, kada su lokalni turistički vodiči odlučili predstaviti svoje zanimanje i svoj grad lokalnim stanovnicima. Od tada se 21. veljače širom svijeta na inicijativu Svjetske federacije udruženja turističkih vodiča obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča.  

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.