Otkrijte križevačke tajne već ovaj vikend uz gradske vodiče

Svaki grad ima skrivena mjesta i uz njih povezane tajne priče, a zanimljivosti o Križevcima i križevačkoj povijesti znaju naši domaći turistički vodiči. Svi znatiželjnici koji žele čuti i naučiti nešto novo o svome gradu, za to imaju priliku već u subotu kad će ih križevački vodiči povesti u zanimljive šetnje. Vođenje pod motom “Otkrijte križevačke tajne” odvesti će vas u križevačku prošlost, upoznati s povijesnim ličnostima, ali i otkriti neke od dobro čuvanih gradskih tajni. Posjetitelje očekuje glazbeno iznenađenje u crkvi sv. Križa, spremaju ga Ana Fortuna i Marko Đurakić, a nakon toga će laganom šetnjom uz priču upoznati povijesnu i kulturnu baštinu Križevaca, zaviriti u zgrade koje nisi imali prilike vidjeti, i čuti neispričane priče.

Otkrivanje križevačkih tajni organizira Turistička zajednica grada Križevaca, već tradicionalno povodom Svjetskog dana turističkih vodiča. Razgledavanje je besplatno je, a važno je samo naći se na pravome mjestu u pravo vrijeme – u subotu 25. veljače u 10 sati pred Turističkim informativnim centrom u Križevcima (zgrada nekadašnje sinagoge).

Cilj ove besplatne akcije je upoznati javnost s radom turističkih vodiča te skrenuti pažnju javnosti na važnost povijesne i kulturne baštine za razvoj turizma u našem gradu. U našem gradu djeluje nekoliko turističkih vodiča koji nestrpljivo dočekuju posjetitelje i otkrivaju im križevačke turističke tajne“, objašnjava direktorica Turističke zajednice Olinka Gjigaš.

Obilježavanje dana turističkog vodiča počelo je 1990. godine u Beču, kada su lokalni turistički vodiči odlučili predstaviti svoje zanimanje i svoj grad lokalnim stanovnicima. Od tada se 21. veljače širom svijeta na inicijativu Svjetske federacije udruženja turističkih vodiča obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča.  

Vezano

Komentari su zatvoreni.