‘Super’ odigrani ulični basket

Pod_vedrim_nebom_basket.JPG
Vedro i sunčano vrijeme sa suhim tlom omogućilo je da Street Basket Tour 2006., po prvi put jučer održan u Križevcima, doista bude odigran u kvartovskoj atmosferi, na otvorenom igralištu usred ulice sa zgradama i tek ponekim zelenilom.


Natjecanje u uličnoj košarci, Street Basket Tour 2006. Križevci odigravalo se naime tijekom jučerašnjeg dana na igralištu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, lokaciji koja, prema riječima prof. Ante Tomasa uime organizatora turnira, potpuno odgovara zahtjevima ulične košarke.
Ulicni_dosezi.JPG
Na turniru je sudjelovalo 20 momčadi, prijavljenih putem prijavnica iz časopisa Superkošarka, te podijeljenih u 4 dobne skupine – školarci, kadeti, juniori i seniori.

Najmlađe kategorije – školarci i kadeti – igrali su Prvo prvenstvo Koprivničko-križevačke županije. Među školarcima najboljima su se pokazali Koprivničanci iz Akademije Balaško, koji su svladali đurđevačka Ulična smetala sa 21:13.

Najbolji igrači ulične košarke među kadetima su Ulični klošari iz Bjelovara, pobijedivši u finalu Luzere iz Virja 17:12.

Nedjeljno poslijepodne u kvartu posebno su oživjeli završni dvoboji u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, u kojima su igrali i domaći, križevački hakleri. Ove dobne skupine natjecale su se za Otvoreno prvenstvo Križevaca.
Prizor_igre.JPG
U finalu juniora križevačka momčad Čaki, u sastavu Tomislav Matoić, Davor Maksić, Igor Čusek i Antonio Pokos, koji su u dugoj igri prepunoj obrata dobili No name iz Virja rezultatom 21:15.

Kod seniora naslov najboljih stritbasketaša Križevaca osvojili su Bjelovarčani iz Cappuccina. Nakon što su ih već jednom dobili u skupini, i u finalu su bili bolji od momčadi Križevaca, koju su činili Mihovil Radoš, Bojan Hrandek, Miroslav Tresk i Igor Milkić.

Iskusni gosti iz Bjelovara brzim su koševima lako došli do konačnih 21:10.

Nagradjeni_hakleri.JPGUtakmice su sudili Matko Pauković iz Zagreba i domaći Leon Hegedić i Mario Huzjak. Turnir je odigran pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i u organizaciji zagrebačkih asocijacije HAKL i udruge REKLA te Košarkaškog saveza naše županije i košarkaškog kluba Radnik iz Križevaca.

Pobjednici i poraženi u svim kategorijama dobili su medalje, kape i olovke, prvaci školaraca i kadeta i nove lopte, a juniori i seniori mobitele s brojem.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.