U križevačkoj gimnaziji održana radionica BBC micro:bit – robotika i digitalna kreativnost

STEM BBC micro:bit je tehnologija koju je razvio BBC s Microsoftom i drugim partnerima kako bi učenike što masovnije privukli na STEM područje, ali se može koristiti i u svim školskim predmetima.

U sklopu 13. Culture Shock Festivala i projekta Croatian Makers Križevci u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci u subotu, 25. ožujka 2017. održana je radionica BBC micro:bit – robotika i digitalna kreativnost.

U uvodnom dijelu radionica je predstavljena kampanja STEM revolucija i namjena BBC micro:bit računala. U glavnom dijelu radionice su polaznici, u rasponu od osnovnoškolaca do umirovljenika, savladali osnovne naredbe koje su im omogućile ispisivanje poruka pomoću LED dioda, mjerenje temperature i razine svjetla, programiranje digitalne kockice za čovječe ne ljuti se, programiranje igre kamen-škare-papir, te bežični prijenos podataka između dva BBC micro:bit-a.

BBC micro:bit je tehnologija koju je razvio BBC s Microsoftom i drugim partnerima kako bi učenike što masovnije privukli na STEM područje, ali se može koristiti i u svim školskim predmetima.

Demonstratori na radionici su bili gimnazijalci Marko Čeredar, Neven Jakopčić i Jurica Šogorić, a radionicu je vodio profesor Zoran Kovač.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.