Kerekešove ‘Krtice’ oduševile križevačku publiku

Kerekesh Teatar u petak navečer je oduševio Križevce svojom izvedbom predstave „Krtice“. Nagrađivani mladi glumac Jan Kerekeš u ulozi domara NK Žbunja zabavio je Križevčane pričom o borbi protiv državnog neprijatelja broj jedan – krtica.

Kerekeš se s lakoćom transformirao u jedan od petnaestak likova, šetajući se ležerno kroz katalog poznatih i nepoznatih ličnosti: od Massima, Žarka Potočnjaka, Slavka Linića i Siniše Popovića, pa do susjede Jelice, feminiziranog prodavača otrova i sad već legendarnog Policajca z Mača, dokazujući da je majstor metamorfoze, ali i vrhunski zabavljač koji „skida“ lokalni naglasak i stav hrvatskog seljaka bez greške. Režiju predstave potpisuje Ljubomir Kerekeš.

Iz perspektive lokalnog redikula i mudrijaša, Kerekeš priča priču o aktualnim temama, seoskom jalu između NK Žbunje i NK Grmlje, navijačima i nogometašima, višku i manjku testosterona, nadređenima i podređenima, prijateljima i neprijateljima. Kerekešovi gegovi bili su popraćeni salvama smijeha oduševljene publike.

U Klubu kulture sinoć se doslovno tražilo mjesto više, pa su domaćini morali uskočiti sa nekoliko ekstra sjedalica. Prema riječima samog Kerekeša koji je bio vidno oduševljen prijemom u Križevcima, Klub kulture je sinoć okupio četiri generacije Križevčana i zbilja je bio dobar osjećaj gledati predstavu u intimnoj atmosferi jedinog alternativnog prostora kulture u gradu. Dobru atmosferu i druženje nije umanjila čak ni nestašica izvrsnog Križevačkog piva za šankom.

Vezano

Komentari su zatvoreni.