Korenova ‘Mreža’ osnovala ogranak u Križevcima; Hrvoje Gužvinec predsjednik

Mreža nezavisnih lista je u utorak, 14. ožujka osnovala ogranak u Križevcima te izabrala vodstvo. Za predsjednika ogranka je izabran Hrvoje Gužvinec, još uvijek aktualni gradski vijećnik, donedavno iz redova HSS-a, o čemu još uvijek stoji neažurna informacija na službenim stranicama gradske uprave.

– Htio bih se zahvaliti svima što su prisustvovali ovom jednom, rekao bih, povijesnom trenutku jer smo osnovali novi ogranak jedne nove stranke. U Križevcima se u proteklom razdoblju dogodilo nekoliko bitnih stvari, od brze ceste, gospodarskih zona, pa do tehnološkog parka, a to je ujedno i temelj na kojemu ćemo nastaviti raditi i dalje. Program je u pripremi, jedan veliki dio smo već napravili u suradnji sa stručnim ljudima, a mogu reći i da je puno ljudi već podržalo ideju Mreže, istaknuo je Gužvinec u priopćenju medijima.

Za potpredsjednike ogranka su izabrani Igor Brkić i Tihomir Hodak, a za tajnika Ivan Cetušić. U predsjedništvo su izabrani Goran Gregurek, Darko Balić i Dado Bubnjar. Brkić je ravnatelj OŠ Vladimir Nazor, Hodak direktor Križevačkog poduzetničkog centra, a Gregurek direktor Komunalnog poduzeća Križevci, što svjedoči o dobroj “premreženosti” čelnika ovog ogranka visokim funkcijama u nadležnosti Grada Križevaca.

– Izuzetno sam zadovoljan da je našoj stranci pristupio veliki broj madih, obrazovanih ljudi, kao i osoba koje nisu do sada bile politički angažirane, a sa njima krećemo u izgradnju Križevaca po mjeri svih stanovnika, bez obzira da li se radi o ruralnom ili urbanom dijelu, naveo je dalje Gužvinec.

Kao gosti sjednice bili su prisutni Darko Koren, predsjednik stranke i župan Koprivničko-križevačke županije, potpredsjednica stranke Đurđica Mustaf, glavni tajnik Davorin Valeš, predsjednik ogranka Gornja Rijeka Ivica Srbljinović, povjerenik ogranka Kalnik Božo Kovačić, povjerenik ogranka Sveti Petar Orehovec Dragutin Matus i potpredsjednik ogranka Koprivnica Dino Valeš.

Predsjednik stranke Koren je iskazao veliko zadovoljstvo brojem i sastavom okupljenih, posebice činjenicom da su bili prisutni i ravnatelji tri škole što dokazuje naše opredjeljenje za obrazovanjem, a oni rade i na programu obrazovanja. Također, prezentirao je ideju i ciljeve Mreže nezavisnih lista, prvenstveno kao političke platforme koja će uključiti i niz mladih stručnih osoba koje se do sada nisu bavile politikom, a koje sve zajedno svojim potencijalom i kvalitetama mogu unaprijediti političke ideje i realizaciju istih.

Ogranak ‘Mreže’ i u Gornjoj Rijeci

U nedjelju, 12. ožujka održana je osnivačka sjednica ogranka Mreže nezavisnih lista Gornja Rijeka, na kojoj je za predsjednika izabran Ivica Srbljinović, za potpredsjednike Tihomir Šikač i Zdravko Valjak, a za tajnicu izabrana je Martina Horvat. Također, u predsjednistvo su izabrani Ivica Truščec, Dragutin Srbljinović, Stjepan Šomođi, Franjo Belani i Valent Šatvar.

– Vjerujem da će mještani općine Gornja Rijeka prepoznati kvalitete i iskustvo koje sam stekao dosadašnjim radom, bavit ću se istinskim vođenjem i stvaranjem uvjeta da općina bude uspješna, a njeni žitelji zadovoljni, izjavio je Srbljinović koji je okupljenima iznio jasne ciljeve i plan za nadolazeće lokalne izbore.

Na sjednici su prisustvovali predsjednik stranke Darko Koren, povjerenici susjednih općina i grada Križevaca te članovi i simpatizeri stranke iz područja općine Gornja Rijeka. Koren je naglasio da vjeruje u vrlo dobar rezultat na području općine Gornja Rijeka, ali i ostvarenje postavljenih ciljeva na županijskoj razini, a posebno je istaknuo zadovoljstvo pristupanja mnogo mladih članova na području općine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.