Križevačka gimnazija obilježila 10. Tjedan psihologije u Hrvatskoj

Od 20. do 26. veljače 2017. Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci se uključila u obilježavanje 10. po redu Tjedna psihologije u Hrvatskoj. Svrha obilježavanja je popularizacija psihologije kao znanosti, a to se može učiniti predavanjem, okruglim stolom, radionicom, izložbom, predstavljanjem knjiga, plakata, demonstracijom rada psihologa u praksi, tribinom na neku psihološku temu, javnim nastupima u medijima, itd.

Ovo je druga godina zaredom kako križevačka gimnazija obilježava Tjedan psihologije u organizaciji školske psihologinje, Sanele Štubelj, prof. Prošle godine obilježavanje je proteklo kroz izložbu plakata u holu škole i zabavne radionice i predavanja koje su polaznici izborne nastave psihologije pripremili za svoje školske kolege.

Ove godine Tjedan psihologije obilježen je malom izložbom knjiga iz psihologije koje stoje na raspolaganju svima zainteresiranima u školskoj knjižnici, te dvama predavanjima gošći psihologinja.

U četvrtak, 23. veljače predavanje o shizofreniji održala je mag. psihologije, Ivona Hrg, stručna suradnica – psihologinja Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju (COOR) Križevci i su-osnivačica Udruge „Vrtuljak“ . Predavanje je bilo popraćeno kratkim video-isječcima iz filmova koji se bave temom shizofrenije, a svi ljubitelji psihologije imali su priliku saznati više o toj psihičkoj bolesti.

U petak, 24. veljače predavanje o evolucijskoj psihologiji održala je apsolventica psihologije, Ivana Kulko. Tako se moglo doznati kako se tijekom evolucije razvijao ljudski mozak, kako je evolucija utjecala na strategije biranja partnera, koje su to poželjne osobine koje žene traže kod muškaraca, a koje muškarci traže kod žena.

Ljubitelji psihologije naučili su nešto novo, zabavljali se uz grickalice i opuštenu atmosferu, te imali priliku upoznati dvije mlade psihologinje i neka nova psihološka područja. Za iduću godinu, namjera je izaći izvan okvira gimnazije i Tjedan psihologije obilježiti na razini grada Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.