Ispunila mu se uskrsna želja: Patrik dobio Vukojevićev dres

ispunila-mu-se-uskrsna-zelja-patrik-dobio-vukojevicev-dres-900x600-20150414-20150406140934-fb5b3256b0ce33b2a7212705bc697b40Mali Patrik boluje od rijetkog sindroma zbog kojeg se kosti lubanja i lica ne mogu u potpunosti razviti. Najveća želja mu je postati nogometaš. Uskoro ide na operaciju

– Ovo mi je najljepši poklon za Uskrs. Zaista sam presretan i zahvaljujem se Ogiju Vukojeviću na dresu i igračima Dinama koji su mi se potpisali na dres. Ponijet ću ga u bolnicu – kazao nam je 10-godišnji Patrik Miljanović, kojemu smo u Križevce donijeli dres najdražeg kluba i igrača, nakon Barcelone i Mesija. Poklon koji si je toliko želio Patrik  koji boluje od Treacher-Collinsova sindroma, rijetkog genetskog poremećaja zbog kojeg se kosti lubanja i lica ne mogu u potpunosti razviti.

U Patrikovu slučaju to su jagodične kosti, čeljust, te razvoj ušiju, uz što je vezana i gluhoća zbog čega nosi slušni aparatić, visoko nepce, kratki, zadebljani jezik. U međuvremenu mu je porasla donja čeljust. Ide u treći razred osnovne škole, ali se razgovara poput odrasle osobe, bez ikakvog kompleksa. Nije se odvajao od dresa, te je govorio kako će ga pokazati svim prijateljima i ponijeti na prvi trening nakon povratka s operacije u Vinogradsku kud ide u srijedu.

Podsjećamo, njegovo je zdravstveno stanje dijagnosticirano po rođenju. Na sreću nisu se ostvarila ona najcrnja predviđanja, i to zahvaljujući majčinoj upornosti. Paralelno je Patrik išao na fizikalnu i radnu terapiju na Goljaku. Išli su u SUVAG, radi sluha i govora, na Rebro radi genetike.

Sad ide u Vinogradsku na operaciju očiju, jer mu se vid jako pokvario, ima antimongoloidni položaj očiju i kapka, i stoga ima česte upale, isušuju mu se oči. No, to bi sve trebalo postati prošlost operacijom u Vinogradskoj u koju majka i najstarije  od troje djece polažu veliku nadu. Nakon operacije će nositi leće. Pored toga Patrik mora čekati slušni aparat još nekoliko godina, a on je jako skup, te si ga obitelj ne može kupiti.

No, on misli samo o tome kako da postane nogometaš. Nakon operacije će se priključiti školi nogometa u rodnim Križevcima, a dres Ogija će oblačiti samo u posebnim prilikama.

Ognjen Vukojević, nam se javio nakon što je u 24 sata pročitao priču o Patriku te nas zamolio da mu donesemo toliko željeni dres, jer mu ga on osobno nije mogao predati zbog obveza.(24sata)

Vezano

Komentari su zatvoreni.