Branimir Pofuk gostovao na promociji Žuljeve i Balogove knjige o Križevcima

?

PRED PUNOM DVORANOM Branimir Pofuk, koji je rodom iz Križevaca, vrlo je elokventno iznio svoje dojmove o monografiji, prepun hvale za znanstveno popularni tekst Zdenka Baloga i fotografije Nikole Žulja.

Nikola Žulj i Zdenko Balog autori su monografije Križevci – Vjekovi slobodnog kraljevskog grada, Grad i spomenici, a predstavljanje njihove knjige održano je ovog četvrtka u prepunoj Gradskoj knjižnici Franjo Marković u Križevcima.

Svečani gost na promociji bio je ugledni kolumnist, novinar i glazbeni kritičar Branimir Pofuk. Ispunjenoj dvorani uvodno su se obratili ravnateljica knjižnice Marijana Janeš-Žulj i zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović iskazavši riječi podrške i hvale autorima.

Moderator večeri bio je Ratko Matić koji je ubrzo prepustio riječ glavnom gostu Branimiru Pofuku koji je rodom iz Križevaca, a on je vrlo elokventno iznio svoje dojmove o monografiji, prepun hvale za znanstveno popularni tekst Zdenka Baloga i fotografije Nikole Žulja.

Glazbeni program upotpunili su profesori Glazbene škole Alberta Štrige Latica Cameron na flauti i Petar Kvesić na gitari. Podsjećamo na nedavni intervju Žulja i Baloga za naš portal u kojem možete detaljnije saznati sve o nastanku njihove monografije.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.