Križevačkom školstvu važna gradnja škole Ivan Seljanec

KRIŽEVCI – Protekla školska i akademska godina u križevačkom je kraju bila dobra, a moramo se potruditi da iduća bude još bolja, zaključeno je na prijemu koji je za ravnatelje osnovnih i srednjih škola te vodstvo Visokog gospodarskog učilišta i Učeničkog doma organizirao gradonačelnik Branko Hrg.
– Imamo dosta dobrih rezultata, nagrada na državnim natjecanjima, ulagalo se u školstvo, škole su sudjelovale u svim programima koje su organizirani u gradu Križevcima, rekao je Hrg.

Gradonačelnik je od važnih investicija izdvojio da su projekti i dokumentacija za izgradnju nove Gimnazije gotovi, u tijeku je izrada projekata za dva školska sportska igrališta, a nedavno je počela i gradnja zgrade srednje škole za obrtnička zanimanja. Hrg ističe da je izgradnja škole ‘Ivan Seljanec’ prioritet.
– Posebno je važan restoran jer će tamo biti učenički praktikum za kuhare i konobare. Ali ono što je važno, tako će se riješiti i pitanje studentske prehrane, a u tom dijelu kompleksa vojarne riješit će se i dnevni boravak za studente, čime će se stvoriti uvjeti da studenti imaju bolji standard, naglasio je Hrg.

Učenici bi trebali krenuti na praksu, a studenti se početi hraniti u novom prostoru od jeseni. Inače, broj studenata u Visokom gospodarskom učilištu je povećan, pohađa ga oko 800 studenata, a nominirani su i neki novi programi kako bi ono preraslo u Veleučilište. Najavljeno je i da će se dislocirani studij varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike fizički preseliti u prostore učilišta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.