Danas u podne županijska izložba mladih likovnih stvaralaca ‘LIK 2017’

Županijsko stručno vijeće likovne kulture Koprivničko-križevačke županije poziva na Županijsku izložbu likovnog stvaralaštva osnovnih i srednjih škola, koje se održava danas u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci s početkom u 12 sati. Riječ je o županijskom natjecanju učenika iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna pod nazivom LIK 2017.

Ovogodišnja tema dala je mladim likovnim stvaraocima bezbroj mogućnosti u rješavanju likovnih uradaka na zadanu temu – poticaj, te na podtemu – poticaj “Ritam svjetla, ritam boje”. Učenici su ove godine trebali uočiti, spoznati i vrednovati ulogu boje, svjetlosti, ritma, kontrasta , kompozicije i kadriranja u plošnom stvaranju dvodimenzionalnih radova u mediju klasične ili digitalne fotografije u boji. Cilj bio je da učenici istražuju, izraze i vrednuju različite vrste ritmova u vlastitim radovima.

– Učiteljima likovne kulture natjecanje – izložba je bila izvor informacija različitih ideja u skladu s potrebom promicanja paradigme znanja, likovnog izražavanja i stvaralaštva. To su tek neke od smjernica koje su predstavljene u uputama natjecanja, istaknula je voditeljica županijskog stručnog vijeća Ana-Marija Smoljanec.

LIK je već tradicionalno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna koje organiziraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Agencija za odgoj i obrazovanje, već devetnaestu  godinu za redom. Ove školske godine na županijskom natjecanju Koprivničko–križevačke županije sudjelovale su gotove sve osnovne škole i Gimnazija Fran Galović iz Koprivnice.

Članovi organizacijskog i prosudbenog povjerenstva su: Igor Brkić, prof. likovne kulture –  akademski kipar, predsjednik povjerenstva; Hrvoje Baltić, prof. likovne kulture – član; Ana-Marija Smoljanec, mag.educ.art. – tajnica povjerenstva; Gordana Špoljar Andrašić, pov.umjetnosti, samostalna umjetnica – član; Zoran Homen, prof. likovnog odgoja, prof. arheologije – član; Saša Živković, prof. likovne kulture – član.

Županijsko povjerenstvo će na Državnu razinu natjecanja uputiti deset najboljih likovnih ostvarenja osnovnoškolskog uzrasta i dva srednjoškolska  rada.  Ove godine dječje likovno stvaralaštvo predstavljeno je publici u prostoru Gradske galerije u Križevcima , pod organizacijom Osnovne škole ˝Vladimir Nazor˝ iz Križevaca, škole domaćina županijske razine natjecanja. Na takav način, javnom  izložbom učeničkih radova, dostupnih i široj javnosti,  izloženi radovi svima su na poticaj za daljnji rad i stvaralaštvo.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.