Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Danas u 14 sati ‘Pozdrav domovini’ na Radiju Križevci

Svaku drugu nedjelju, pa tako i danas, s početkom u 14 sati na valovima Radio Križevaca ide emisija posvećena braniteljima “Pozdrav domovini”. U ovoj emisiji kroz povijest Domovinskog rata prisjetit ćemo se samog početka rata i događaja na području grada Pakraca.

1.3.1991. godine razoružani su nesrpski pripadnici policijske postaje Pakrac, 2.1.1991. godine došlo je do prvog sukoba specijalnih postrojbi MUP-a sa srpskim pobunjenicima u gradu Pakracu, a 3.3. 1991. godine dolazi do relativnog smirivanja situacije u gradu Pakracu.

Od informacija iz Ministarstva branitelja imamo prilog o prvoj grupi branitelja sa preko 1500 dana borbenog sektora u vezi obavljanja preventivnih liječničkih pregleda kao i informaciju o raspisanom natječaju za stipendiranje srednješkolaca i preddiplomskih te diplomskih studija.

Za kraj emisije donosimo dio atmosfere sa dodjele priznanja Odbora za branitelje Grada Križevaca zaslužnim udrugama za realizaciju 25 godina oslobođenja križevačke vojarne i Dana branitelja grada Križevaca. Urednik i voditelj emisije je Nino Čeredar.