Andrea Višak nova predsjednica Gradskog puhačkog orkestra Križevci

U subotu, 18. veljače 2017. u Turističkom informativnom centru u Križevcima je održana izvanredna izborna skupština Gradskog puhačkog orkestra Križevci. S obzirom da je dosadašnja predsjednica orkestra, Jelka Vukobratović, zbog obaveza na radnom mjestu i doktorskom studiju dala ostavku prije isteka svog trećeg dvogodišnjeg mandata, uprava orkestra je umjesto redovne izvještajne sazvala izbornu skupštinu.

Za novu predsjednicu orkestra izabrana je Andrea Višak, a na mjesto tajnika, čiju je dužnost do sada obnašao Nino Čeredar, skupština je izabrala Mateu Habuš. Višak i Habuš su obje dugogodišnje članice orkestra, bivše učenice Glazbene škole Alberta Štrige Križevci i studentice Sveučilišta u Zagrebu.

Uz predsjednicu i tajnicu, u sastav sedmeročlanog upravnog odbora izabrani su još i Nino Čeredar, Jelka Vukobratović, Krešimir Prevarić, Marina Novosel i Hrvoje Novosel. Članovi Nadzornog odbora isti su kao i u prethodnom sazivu, a čine ga ravnateljica Glazbene škole Branka Špoljar te članovi orkestra Matija Čupen i Leon Hegedić.

Orkestar je inače u prethodnoj godini održao ukupno deset koncertnih i promenadnih nastupa u Križevcima, dva gostovanja s nastupima u Belici i Pirovcu, te organizirao deseto izdanje puhačkog festivala POOHfest koji se održao u sklopu Križevačkog velikog spravišča. Programi su bili ostvareni sredstvima Grada Križevaca, Ministarstva kulture te sponzora i donatora.

Ove godine, prema planu novoizabrane predsjednice Višak, uz redovne nastupe i gostovanja te festival POOHfest, orkestar će sudjelovati i biti suorganizatorom županijske smotre puhačkih orkestara, čime će se ponovno uključiti u natjecateljske aktivnosti. Na proljeće će kao gost POOHfesta u Križevce doći puhački orkestar iz Solina, za što je već osiguran dio sredstava od Ministarstva kulture, a sredstvima istog ministarstva kupit će se i instrument piccolo flauta.

Članovi skupštine zahvalili su dosadašnjoj predsjednici i tajniku na predanom radu, a oni su zauzvrat istaknuli kvalifikacije i prednosti nove mlade uprave i iskazali uvjerenje da će se orkestar pod novim vodstvom nastaviti kvalitetno razvijati na ponos svojih članova i svih građana Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.