Črnčevec laureat rekordno posjećene ‘Pub inKVIZicije’

Potkalničko selo Črnčevec ima svojeg laureta kvizanja! Premda nisu odande, Marin i Bonislav Kamenjašević, Vilim Ivančan i Ivan Ledinski nazvali su svoj tim po tom mjestu, upisavši ga praktički u anale Pub inKVIZicije, pobijedivši u šestom izdanju popularne igre znanja, održane u Klubu kulture u Križevcima u subotu 18. veljače.

Trijumf Črnčevca sa 65 od mogućih 86 bodova, zavidnih 12 razlike u odnosu na drugoplasirani tim, označio je ujedno i “comeback” spomenute braće, koja su činila i polovicu sastava prvaka s premijerne inKVIZicije na lanjskom Culture Shock Festivalu, a koja je, eto, postala i kontinuitet programske ponude Kluba kulture i jedan od trajnih kulturno-obrazovnih sadržaja u organizaciji i produkciji udruge P.O.I.N.T.

Da je riječ i o “proizvodu” za kojim vlada sve veća potražnja, dokazao je i izuzetan interes sudionika – čak 17 timova natjecalo se u umnim disciplinama, što je apsolutni rekord. Među njima se opet našlo i dosta debitanata, od kojih se posebno izdvaja tim Pičvajz. Em su se prvi prijavili, em su od početka subotnjeg kviziranja Ivan Peklić, Konrad Škledar, Marijan Posarić i Jerko Zrilić bili na razini svog imena, efikasno završivši na drugom mjestu s 53 boda.

Iza njih, s 49 bodova, smjestili su se Pajdaši, “broncom” su okićeni Juraj Selanec, Tomislav Tenodi, Anton Gagro i Jan Bjeličić, što im je i najbolji plasman dosad. Branitelj naslova s 5. inKVIZicije, Untergrunt, skončao je na sredini ljestvica, na podjeli 8. i 9. mjesta.

Šesti inKVIZaški proces donio je, prigodno, i najviše pitanja, 66, raspoređenih u uobičajenih 5 rubrika, što je recept koji organizatori primjenjuju od početka, inzistirajući na raznovrsnosti u rasponu od trivije do zahtjevnije, “više matematike”, uz stalnu završnu dozu glazbenih zadataka. Za kvalitetan prijem i ugodnu čujnost zvučnih inserata izvrsno se skrbio programski voditelj i PR Kluba kulture Admir Sinani.

Premda je broj prijavljenih timova “obećavao” i moguće probleme u postupku ispravljanja odgovora, P.O.I.N.T.-ovo ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Damjan Tkalec, Matija Zorko, Mislav Zorko, Sandro Novosel i Sergej Novosel Vučković nije bilo na sto muka i bez većih je zastoja apsolviralo i taj posao. Ni ovaj put igrački timovi nisu bili zakinuti za darove, osigurane i samim nastupom – samo za njih čokolade Samo ti, od Zvečeva, donirao je sponzor KTC.

Pobjednički Črnčevec osladit će se i kruhom i pecivima Pekare Mlinček, sponzora koji je dao poklon bon svojih proizvoda, Pičvajz ima besplatan ulazak na jedan od događaja nadolazećeg 13. Culture Shock Festivala u Klubu kulture, a Pajdaši su se za treću poziciju već počastili besplatnim pićem, baš kao i prva dva tima, tu je nagradu omogućio Art Rock Caffe.

Na iduće okupljanje najboljih “Kvizevčana” nećemo dugo čekati, odbrojavamo već do Velikog tjedna, sredinom travnja, Sedmu Pub inKVIZiciju donosi 13. Culture Shock Festival! I tada će, kao i do sada, program voditi barem jedan od dvojice poznatih križevačkih kvizofila i P.O.I.N.T.-ovaca, Sandro Novosel i Sergej Novosel Vučković, koji su i sastavljači svih pitanja za natjecatelje.

POREDAK:
1. Črnčevec – 65
2. Pičvajz – 53
3. Pajdaši – 49
4.-5.-6. Kruščić i tri peciva, Nesretna motorka, Veljko Popović – 48
7. Vita jela zelen bor – 46
8.-9. Najbolje godine, Untergrunt – 45
10.-11. Cris Team, Moja mala nema mane – 44
12. Zanemareni čarobnjaci – 39
13. Samo HC – 37
14. Freshhh finale plus jedan – 35
15. Povratak Marka Mudrog – 34
16.-17. – Feels Bad Man, Nomen Nescio – 30

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.