Uz cestu pokraj šume netko je bacio pet vreća s uginulim kokošima

PERAD JE SPALJENA Mještani, koji su dojavili slučaj, posumnjali su na ptičju gripu, ali više informacija o postojanju tog virusa nema.

Što se točno dogodilo, ni zašto je netko bacio mrtve kokoši, za sada nikome nije jasno. Policija je danas (15.2., op.ur.) primila dojavu da je uz cestu u blizini šume u Lemešu Križevačkom na dionici prema mjestu Trema, netko bacio čak pet vreća punih mrtvih kokoši.

– O tome smo obavijestili komunalnog redara koji je već znao za taj slučaj te veterinarsku  inspekciju. Policija nije izašla na teren jer ovdje nema okolnosti prekršaja ili kaznenog djela – rekao nam je Dražen Laljek, policijski glasnogovornik.

Mještani, koji su dojavili slučaj, posumnjali su na ptičju gripu, ali više informacija o postojanju tog virusa nema.

Nedugo nakon dojave, higijeničarska služba je pokupila vreće s mrtvom peradi.

– Mi nismo dobili perad na analizu tako da nemamo informacija o čemu se radi. Navodno su vreće stajale tamo već duže vrijeme, a Ministarstvo je naložilo spaljivanje – javljaju nam iz Veterinarske stanice Križevci.

Podsjetimo, perad zbog ptičje gripe nedavno je eutanizirana u mjestu Križnica kraj Pitomače, a zaraženi su i labudovi na jezeru Šoderica.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.