Sutra štand povodom Svjetskog tjedna dojenja

Udruga Roda – Roditelji u akciji i ove će godine od 3. do 10. listopada javno obilježiti Svjetski tjedan dojenja nizom događanja u deset gradova Hrvatske, među kojima su i Križevci. Tako će već sutra na Strossmayerovom trgu u Križevcima od 10 do 12 sati biti postavljen promotivni štand na kojima će članovi Rode dijeliti edukativne materijale i informirati o podršci i pomoći u dojenju. Krajem idućeg tjedna u u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu održat će se 3. Rodina mliječna konferencija koja će okupiti roditelje i zdravstvene djelatnike na temu dojenja, a kao zanimljivost izdvojimo da će se u subotu 10. listopada kod Manduševca u 13:30 sati pokušati oboriti prošlogodišnji rekord u simultanom dojenju pa aktivisti Rode pozivaju sve zainteresirane majke s djecom da im se pridruže.

– Tema ovogodišnjeg Svjetskog tjedna dojenja jest važnost dojenja u kriznim situacijama. U situaciji u kojoj nam se primanja smanjuju, nadomjesna mlijeka su svakako stavka na kojoj bi i obitelji i država mogli uštedjeti kada bi se dojenju osigurala odgovarajuća podrška, u smislu konkretne fizičke i psihičke pomoći djeci i majkama koje su se odlučile na dojenje, objasnila je predsjednica udruge Maja Tarle.
– Postoje jasni izračuni kolike uštede dojenje donosi, ne samo u direktnoj štednji na nadomjesnoj hrani, već i na kasnijim izdacima države za bolovanja i liječenje djece i žena, iznosi Tarle.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.