Intimni koncert Tamare Perc i Romane Orešnik na Crosstown Music Festivalu

Drugi koncert 5. Crosstown Music Festivala održan u subotu u Klubu Kulture bio je prilika za susret s križevačkim glazbenicama i kantautoricama, Tamarom Perc i Romanom Orešnik. Dugogodišnje prijateljice su nakon zajedničkog koncerta u atriju Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci, održanog na Večerima gitare u proljeće 2015., ponovo na sceni udružile svoje glasove i brojne instrumente te pružile publici večer za pamćenje.

Na repertoaru su bile njihove autorske pjesme, kao i nekoliko obrada, a aranžmani su zahtijevali više izmjena instrumenata. Tako su, ovisno o pjesmi,  kroz njihove ruke naizmjenično prošle električna, bas, akustična gitara i ukulele, a Romana je u nekoliko brojeva zasvirala i usnu harmoniku. Publiku su također uključile u svoje aranžmane podijelivši nekoliko šuškalica, a na kraju su pozvale sve prisutne da im budu ritam sekcija uz pomoć čaša i stolova.

Izvedbe su bile vrlo sugestivne. Glazbenice su pokazale sjajne vokalne i sviračke mogućnosti, s finim nijansiranjem glasova u rasponu od nježnih do temperamentnih boja.  Opuštenoj atmosferi su posebno pridonijele svojim ležernim najavama i smislom za humor, kojim su kratile pauze između pjesama rezerviranje za promjene i preštimavanje instrumenata.

Okupljena publika je toplo primila ovaj koncert u nadi da neće proći predugo vremena do sljedećeg druženja s Tamarom i Romanom na istoj pozornici.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Bravo cure, svaka čast za trud i Ljubav za svoju struku!

Komentari su zatvoreni.