Sjećanje na oslobođenje vojarne

KZ_vojarna.JPGU znak sjećanja na 17. rujna 1991., kad su nekadašnju kasarnu JNA "Kalnik" napustili posljednji pripadnici bivše vojske, sutra će u Križevcima biti obilježen Dan oslobođenja križevačke vojarne.
Program petnaestgodišnjice oslobođenja počinje u 9:30 sati, svirkom članova Gradskoga puhačkoga orkestra Križevci koji će u promenadi križevačkim ulicama od zgrade gradske uprave do Perivoja ratnika ispred vojarne "Ban Stjepan Lacković", budnicama i prigodnim skladbama podsjetiti Križevčane na dane kad su strepili za sudbine svojih najmilijih.

Vijenci_na_Perivoju_ratnika.JPGOd 10 sati će branitelji, članovi nekadašnjeg Kriznog štaba bivše Općine Križevci, članovi Gradskoga vijeća i poglavarstva Križevaca te svi ostali građani polagati vijence na spomenik poginulim i nestalim braniteljima u Perivoju ratnika a od 11 sati u crkvi u Koruškoj služi se sveta misa.
Točno u podne u Velikoj gradskoj vijećnici će zajedničkoj spomen-sjednici prisustvovati sadašnji gradski vijećnici i pripadnici Kriznog štaba iz razdoblja oslobađanja vojarne i Domovinskog rata.
Izaslanstva će potom u 19 sati kod križevačke Šumarije vijencima obilježiti spomen-kandelaber dvojici poginulih križevačkih branitelja iz 17. rujna 1991.
Obilježavanje 15-godišnjice oslobođenja vojarne priprema Gradsko vijeće Grada Križevaca i Krizni štab Općine Križevci.

Vezano

Komentari su zatvoreni.