Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1140

Tomislav Bužić, mag. muzikologije govori o prikazu Alberta Štrige i Vatroslava Lisinskog u filmu 'Lisinski' u Noći muzeja 27. siječnja (foto R.Matić)
Tomislav Bužić, mag. muzikologije govori o prikazu Alberta Štrige i Vatroslava Lisinskog u filmu ‘Lisinski’ u Noći muzeja 27. siječnja (foto R.Matić)

Tema Krugova je ovogodišnja Noć muzeja u križevačkoj Likovnoj galeriji, pa ćemo slušati posljednje od tri predavanja te večeri. Tomislav Bužić, mag. muzikologije govorit će o prikazu Alberta Štrige i Vatroslava Lisinskog u filmu Lisinski u kojemu se pojavljuje i Sidonija Erdődy Rubido. Prije predavanja poslušat ćemo i uvodne riječi više kustosice križevačkog muzeja Lane Okroše Rožić.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su Izvannastavne aktivnosti u suvremenoj školi Petre Pejić Papak i Sabine Vidulin, jedna urnebesna komedija apsurda o malom čovjeku u vrtlogu svjetske politike Jonasa Jonassona, te roman Mire Gavrana Nekoliko ptica i jedno nebo.

Vijesti Krugova “prebrajaju” posjetitelje na ovogodišnjoj Noći muzeja, saznajemo zašto je Orwellova 1984 opet popularna, ispraćamo još jednu stogodišnjakinju, govorimo o “eksperimentu” književnice Cаthеrіnе Nісhоlѕ, stižu nam novosti iz Šibenika, tražimo fotografsku dokumentaciju o dosadašnjim križevačkim spraviščima, a saznajemo i o aktivnostima Kluba kulture u Križevcima, te o skorašnjem velikom koncertu u Križevcima.

Na današnji datum rođeni su Mario Lanza, Norman Mailer, Zane Grey, Ana Pavlova, i Dušan Džamonja, objavljeno je otkriće kemijskog elementa argona, ukinuta je Dubrovačka republika, odobren je projekt H-bombe, umrli su Juraj II. Drašković i Slavko Cuvaj…

U Svemirskom kutku spominjemo neke događaje u astronomiji i astronautici na datum 31. siječnja, saznajemo novosti o satelitima tipa Iridium, te o položajima zanimljivih i dominantnih objekata na našem nebu ovih dana.

U Zanimljivostima govorimo o “crnoj kutiji” koja je najčešće narančasta, a za kraj se šalimo posljednjom izjavom izmišljenog nepoznatog “junaka”.

Glazbeni su prilozi uglavnom vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo Vatroslava Lisinskog, Franza Schuberta, Phillipa Glassa, te grupe Drugi način, Haustor, Parni valjak i Pavel.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1140 emitira se 31. siječnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 4. veljače od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.