Čak dva tima križevačke gimnazije u finalu natjecanja ‘Junior Freshhh’

Pod sloganom “Postani heroj znanosti!” INA od studenog 2016. godine održava online natjecanje “Junior Freshhh”, koje je treću godinu zaredom okupilo srednjoškolce iz cijele Hrvatske koji se u tročlanim timovima bore za pobjedu rješavajući zanimljive i zahtjevne zadatke iz matematike, fizike, kemije, biologije i geografije.

Nakon virtualnog dijela, u kojem se 483 tima natjecalo u rješavanju zadataka iz prirodnih znanosti, među pet najboljih koji će imati priliku pokazati svoje znanje uživo u finalu, pred stručnim žirijem, čak su dva tima iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, uz dva tima iz Srednje škole Krapina te jedan iz Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac.

Tim „Capa-capa“ čine Marin Meštrović, Tara Pavlinušić Dominković i Vlaho-Josip Štironja, za sebe kažu da su ljubitelji  odgode testova, a najdraži predmeti su im fizika, kemija i matematika. Na Junior Freshhh natjecanje prijavili su se kako bi naučili nešto novo, upoznali nove ljude i kako bi se zabavili.

„Tihanini anđeli“ su Tea Knapić, Luka Meštrović i Mateo Kovačić, učenici su prirodoslovno–matematičke gimnazije, a svoje prijateljstvo „iskemijali“ su na dodatnoj nastavi iz matematike, kemije i biologije. Od natjecanja očekuju produbljivanje znanja, upoznavanje novih ljudi, ali i dobar ručak.

Finale natjecanja “Junior Freshhh” će se održati u petak 27. siječnja 2017. od 10:30h do 16h u Ininoj upravnoj zgradi u Zagrebu. Spomenimo još da je na prvom izdanju natjecanja 2015. godine križevačka gimnazija zauzela 4. mjesto, dok su prošle godine Križevčani bili 7. pa im je finale izmaklo.(kž.info)

Junior Freshhh 2016.

Junior Freshhh natjecanje se održava u dva kruga; u prvom krugu timovi se natječu u virtualnom svijetu rješavajući zadatke iz područja prirodnih znanosti u zanimljivoj igri koja ih vodi kroz Inina postrojenja i temeljne djelatnosti, dok drugi krug okuplja pet najbolje plasiranih timova iz prvog kruga koji se za pobjedu bore uživo. Članovi timova koji se izbore za prva tri mjesta osvojit će vrijedne nagrade, a nagrada očekuje i školu iz koje stigne najveći broj prijava.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Veseli pročitati, kako naši mladi napreduju u znanju i kako su posvećeni svom školovanju, a još više me fascinira predanost njihovih nastavnika- profesora, i bez obzira na tretman obrazovanja u društvu.
    Politika se toliko zavukla u sve pore, stalno su u fokusu, a nažalost s obzirom na stanje u medijima većina tog fokusa je negativnost. Najbolje kad čovjek čuva svoji mikro svijet i traži pozitivu, jer i toga ima u izobilju, Samo što “dobra” vijest na žalost i nije privlačna vijest.
    Čestitka ponajprije naši križevčanima, a i svima ostalima na uspjehu.
    Vi ste zaista, Hrvatska za 5.

Komentari su zatvoreni.