Križevačka glazbenica Lana Hrandek pozvana nastupiti u Carnegie Hallu

received_1231788050243325Lana Hrandek, učenica 5. razreda klavira Glazbene škole Alberta Štrige Križevci, u klasi prof. Valentine Kezerić Zirdum, 2017. godinu počinje sjajnim rezultatom na Međunarodnom natjecanju “Golden Classical Music Awards”, New York, gdje osvaja 2. nagradu te pozivnicu za nastup na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada 13. ožujka u New Yorku (Weill Recital Hall, Carnegie Hall).

Zanimljivost ovog natjecanja je u tome što su kandidati trebali poslati video snimku svog nastupa. Žiri je zatim preslušao kandidate, podijelio nagrade, a oni odabrani pozvani su u New York te im je pružena prilika da nastupe u jednoj od najpoznatijih i najljepših dvorana svijeta.

lana-hrandek-londonPrije dvije godine je Lana na sličnom natjecanju „Grand Prize Virtuoso“ osvojila prvu nagradu u svojoj kategoriji te je bila pozvana da nastupi na ceremoniji dodjele nagrada u Royal Albert Hall u Londonu. Imati priliku nastupiti u dvije najprestižnije koncertne dvorane na svijetu prije 13. rođendana je prilično impresivno za ovako mladu pijanisticu koja je tek na početku svog umjetničkog puta. Naravno, svega toga ne bi bilo bez posvećenog rada Lane i njene profesorice Valentine te svesrdne podrške obitelji.

Do koncerta u Carnegie Hallu za Lanu nema odmora jer joj predstoje još nastupi na sljedećim natjecanjima: 22.1. Međunarodno natjecanje Ivan Rijavec u Rogaškoj Slatini, Slovenija; 29.01. Međunarodno natjecanje Davorin Jenko u Beogradu; u veljači Međunarodno natjecanje Sonus u Križevcima te u ožujku regionalno natjecanje u Zagrebu.

competition-lanaUspjesi  Lane Hrandek i njene mentorice Valentine Kezerić Zirdum su razlog za ponos Glazbene škole Alberta Štrige Križevci i za naš grad. Želimo im puno uspjeha u daljnjem radu i sretan put u New York.

lana-hrandek carnegy-hall

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Sretno Lana!
    Svaka čast, profesorici i našoj Glazbenoj školi, koji će pronositi lijepi “umjetnički” glas i Križevaca i Hrvatske.

Komentari su zatvoreni.