Dani frankofonije u križevačkoj gimnaziji

U školskoj knjižnici Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima u četvrtak 29.ožujka po prvi su puta obilježeni Dani frankofonije, međunarodna manifestacija čiji je cilj promicanje francuskoga jezika i kulture. Toga su dana učenici i nastavnici imali prilike uživati u trosatnom programu – spletu francuske poezije i glazbe – u vokalnoj, instrumentalnoj i recitatorskoj izvedbi. Čuli smo klasike poput Préverta, Baudelairea, Rimbauda i Edith Piaf.

Učenici su pripremili i kviz na francuskom jeziku o francuskoj kulturi, sportu, geografskim obilježjima, a pobjednicima kviza bila je osigurana prigodna nagrada u obliku promotivnih materijala, knjižica o francuskom jeziku i kulturi, koje je doniralo Francusko veleposlanstvo u Zagrebu. Prije nego što su Dani frankofonije zaključeni filmom „Le Petit Nicolas“, sudionici su se počastili nekim od francuskih specijaliteta kao što su croissants, quiche lorraine i sl.

Program je bio popraćen i izložbom knjiga francuskih autora te knjiga na francuskom jeziku. Poseban gost programa bio je predstavnik Francuskoga veleposlanstva, lektor Stephan Michel.
Program obilježavanja Dana frankofonije pripremili su učenici od 1. do 4. razreda, predvođeni svojom profesoricom francuskoga jezika Nikolinom Zaplatić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.