Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1136

Ema Bašič na Pinklecfestu 22. listopada 2016. (iz arhive Pinklecfesta)
Ema Bašič na Pinklecfestu 22. listopada 2016. (iz arhive Pinklecfesta)
Ema Bašić na Pinklecfestu 22. listopada 2016. (iz arhive Pinklecfesta)

Posljednji dan Pinklecfesta prošle godine, 22. listopada niz predavanja otvorila je Ema Bašić, studentica novinarstva i novinarka RTL koja nam je prenijela dojmove sa svog prvog prekooceanskog putovanja, do New Yorka i Nebraske. Slušamo prvu polovinu njenog predavanja.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su knjiga o europskoj izbjegličkoj krizi, roman Jedno od nas spava Josefine Klougart te najvažniji katalonski roman u prošlom stoljeću.

Vijesti Krugova govore o uspješnoj poljskoj transakciji umjetničkih djela, o značajnim svjetskim kulturnjacima umrlima prošle godine, te o izložbi o industrijalizaciji Zagreba.

Na današnji datum rođeni su Sergio Leone, J. R. R. Tolkien, Mel Gibson i George Martin, Martin Luther izbačen je iz Rimokatoličke crkve, Aljaska je postala država SAD-a, Rusija i SAD potpisale START 2, sporazum o smanjenju nuklearnog naoružanja, počela je izgradnja Brooklynskog mosta, pronađen je sarkofag faraona Tutankamona, predstavljen je prvi električni sat… Umrli su Pierre Larousse, Jaroslav Hašek i Fadil Hadžić.

U Svemirskom kutku radimo “inventuru” astronautičkih događanja u 2016. godini te govorimo o položajima i mogućnostima promatranja prirodnih i umjetnih objekata na našem nebu.

Zanimljivosti govore o produljenju 2016. godine za jednu sekundu, a kako je na datum emisije rođen poznati starorimski govornik Ciceron, na kraju iznosimo neke njegove “vječne” misli.

Glazbeni su prilozi uglavnom vezani uz događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji pa tako slušamo glazbu Ennia Morriconea, Baldassarea Galuppija, Davida Bowieja, Georgea Michaela, Marle Glen, Everly Brothers i grupe Fairport Convention.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1136 emitira se 3. siječnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 7. siječnja od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.