Damjan Tkalec novi predsjednik udruge P.O.I.N.T.

13580666_10210249878151615_5439661660883460343_o_damjan_tkalec_crowdfunding_academy_udruga_pointJučer je u križevačkom Klubu kulture održana redovita godišnja izborna skupština udruge P.O.I.N.T. na kojoj je za novog predsjednika izabran Damjan Tkalec. Tkalec je student na 2. godini ekonomije u Zagrebu, član je udruge od 2015. godine, kad se vrlo aktivno uključio u projektne aktivnosti u područjima obrazovanja, nezavisne kulture i informiranja, posebno kao koordinator Sajma studija.

– Ovom prilikom želim zahvaliti svim članovima udruge na ukazanom povjerenju. Iznimno mi je drago što su prepoznali angažman, kako moj, tako i ostalih novih članova i pružili nam priliku da kroz 2 godine zajedno pokušamo ostvariti našu viziju P.O.I.N.T.-a, istaknuo je Tkalec.

img_9132Za tajnika udruge u narednom dvogodišnjem mandatu ponovno je izabran Nikola Matosović, student elektrotehnike u Rijeci. Matosović je član P.O.I.N.T.-a od 2012. godine, vrlo aktivan u realizaciji Culture Shock Festivala kao i drugim projektima i građanskim inicijativama, a posebno u dijelu medijskog aktivizma.

U novi upravni odbor još su ušli Hrvoje Belani, Matija Jurčević i Sandro Novosel. Za rizničarku je potvrđena Zvjezdana Babić, a novi likvidator udruge je Viktor Prevarić, koji je bio i njen prvi predsjednik. Novi saziv nadzornog odbora udruge čine Luka Baričević, Mario Filipašić i Gordan Pavlinušić.

1391907_713565655328211_1429301544_n_sanela_stubelj_gimnazija_krizevciČlanovi skupštine su aklamacijom u počasno članstvo udruge primili Sanelu Štubelj, profesoricu psihologije u križevačkoj Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, s kojom više godina uspješno surađuju u realizaciji i podizanju kvalitete Sajma studija, koji je prošle godine uvršten među primjere dobre prakse od strane Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Dosadašnji predsjednik udruge Mario Rajn predstavio je izvještaj o radu udruge u vrlo aktivnoj 2016. godini, tijekom koje su realizirani sljedeći vrijedni projekti: 12. Culture Shock Festival, Croatian Makers Križevci, 5. Pinklecfest, 6. Večeri udaraljkaša, 13. Sajam studija i Zimska akcija darivanja osnovnih škola Križevaca.

imageP.O.I.N.T.-ovci su posebno ponosni na organizaciju prosvjeda podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi, u sklopu Građanske inicijative „Hrvatska može bolje”, što je Križevce stavilo na kartu 13 hrvatskih gradova u kojima je prosvjed okupio oko 50 tisuća građana.

Također je bio organiziran Dan otvorenih vrata Udruge P.O.I.N.T., dijeljeni su info-paketi maturantima Križevaca, izdano je dvojezično tiskano izdanje „The Executive / Izvršitelj” britanske autorice Elinor J. Boult, u prijevodu P.O.I.N.T.-ovca Josipa Martinčića, koji je monodramu i postavio na daske Kluba kulture, gdje je imao dvije rasprodane izvedbe.

IMG_6090_udruga_point_znak_adresa_prostor_marijana_detonija_34Posebna novost bila je pokretanje pub-kviz scene u gradu, pa su tako P.O.I.N.T.-ovci Sandro Novosel i Sergej Novosel Vučković te Sonja Mrnjavčić realizirali čak pet izdanja “Pub inKVIZicije”, osmislili pitanja za natjecatelje i vodili čitav program. S Križevačkom udrugom biciklista su organizirali električnu biciklijadu 49. Križevačkog velikog spravišča te preventivnu akciju „Osvijetli se!”, kojom su biciklistima dijelili zaštitne prsluke.

P.O.I.N.T.-ovci su tijekom godine pohađali različite oblike dodatnih edukacija: Crowdfunding Academy (Mario Filipašić, Damjan Tkalec, Mihael Nemčić), mojEUprojekt u Zagrebu, Digital Youth Work u Finskoj te Studentski program Akademije za politički razvoj (Damjan Tkalec) i Godišnji program Akademije za politički razvoj (Mario Rajn).

img_9133Skupština P.O.I.N.T.-a je prihvatila financijsko izvješće za 2016. godinu prema kojoj su prihodi udruge bili 87.764,38 kuna, a rashodi ukupno 78.529,50 kuna, dok je financijski plan za narednu godinu na razini prethodnog. Uz uobičajene projekte, plan rada obuhvaća prijavu EU projekta “eVolunteering” i još neke novosti, o kojima će javnost pravodobno biti obaviještena.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.